Pasta met pepersaus recept. De bereiding is eenvoudig en snel

paste cu sos Tips voor het kweken van bloemen

  • Pasta met pepersaus recept
  • De bereiding is eenvoudig en snel

Dit eenvoudige recept voor pasta met pepersaus is heerlijk en gemakkelijk te bereiden voor een familiediner. Als het je te simpel lijkt. je kunt het personaliseren door andere favoriete ingrediënten toe te voegen, zoals geraspte Parmezaanse kaas, hete pepervlokken of verse basilicumblaadjes.

ingrediënten

  • 300 g pasta
  • 2 paprika’s (rood, geel of groen)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 1/2 kopje zure room (optioneel)
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Een lepel vers gehakte peterselie, ter decoratie

Methode van voorbereiden

volgens de aanwijzingen op de verpakking, tot ze al dente zijn. Giet de pasta af en bewaar ongeveer een kopje kookwater om de saus indien nodig te verdunnen.

Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en het vel. Je kunt ze in grote stukken snijden. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Voeg de paprika’s en de gesnipperde ui toe en kook tot de paprika’s zacht zijn en de ui glazig is, ongeveer 8-10 minuten. Voeg de gehakte knoflook toe en kook nog 1-2 minuten.

Doe de paprika’s en uien in een blender en mix tot een gladde massa. Als de saus te dik lijkt, kun je deze verdunnen met een beetje kokend water waarin je de pasta hebt gekookt. Als je een romigere saus wilt, kun je ook room toevoegen.

Verhit de pepersaus in een grote pan en voeg de gekookte pasta toe. Roer goed door, zodat de pasta met de saus bedekt is. Als de saus te dik is, kun je een beetje kokend water toevoegen tot je de gewenste consistentie krijgt.

Breng op smaak met zout en peper. Je kunt gehakte peterselie erover strooien voor extra frisheid en kleur. Serveer de pasta warm en geniet ervan!

LEES OOK:

Princess Roses