Pakketjes met kaas en cranberrysaus. Tip voor tussendoortjes

Pakketjes met kaas en cranberrysaus.  Tip voor tussendoortjes Tips voor het kweken van bloemen

Snacks gedurende de dag worden lekkerder met deze pakjes camembertkaas en cranberrysaus.

Dit heerlijke recept is in recordtijd klaar en het uiteindelijke gerecht is geschikt voor vier personen. Je kunt Camembertkaas gebruiken, een zachte kaas met Penicillium camemberti, een van de vele bacteriën die van buiten naar binnen op de kaas inwerken. Binnenin is de Camembert zacht en wordt geleidelijk een vloeibare crème naarmate de kaas rijpt. De smaken variëren van boterachtig tot aards, paddestoelachtig.

Een andere troef van dit recept is de cranberrysaus. Door het gehalte aan antioxidanten, maar ook de veelheid aan vitamines en mineralen, behoren veenbessen tot de gezondste vruchten, die talloze kwalen helpen genezen.

Honderd gram veenbessen bevatten 18% magnesium, 18% vitamine C en 18% vezels en slechts 46 calorieën, wat ze ook figuurvriendelijk maakt. Deze zuur smakende vruchten, ook bekend als rode veenbessen, doen wonderen bij het afslanken en dankzij de organische zuren, die het lichaam helpen vet te verbranden.

Ingrediënten voor vier porties

1 vel bladerdeeg

120 g Camembert

100 g cranberrysaus

20 gram walnoten

tijm

1 of

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Je rolt het ontdooide vel deeg voorzichtig uit en snijdt het in vier tot zes vierkanten, afhankelijk van hoe groot je de pakketjes wilt hebben.

Snijd de kaas. Doe een lepel cranberrysaus en een of twee plakjes kaas in het midden van elke driehoek, samen met een beetje walnoot.

Strooi naar smaak droge tijm over de compositie en plak de randen van het deeg tot een pakketje, bestrijk ze vervolgens met het losgeklopte ei.

Zie ook:

Je legt ze in een beklede bakplaat en zet ze in de oven, op 200 °C, gedurende ongeveer 20-25 minuten, tot ze bruin worden.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses