Paasdesserts voor ieders smaak: Pasen zonder deeg, cheesecake, cozonac. Hier vind je de recepten!

Paasdesserts voor ieders smaak: Pasen zonder deeg, cheesecake, cozonac.  Hier vind je de recepten! Tips voor het kweken van bloemen

De voorbereidingen voor de Paasmaaltijd zijn in volle gang. Wij helpen u met enkele dessertrecepten die perfect zijn voor uw dierbaren: gevlochten cake, amandel-rozijnencheesecake, deeg zonder deeg en chocoladecheesecake.

Gevlochten knotje

Ingrediënten:

25 g verse gist

100 g suiker

200 g ong

1 of

150 ml melk

½ theelepel zout

geraspte citroenschil, optioneel

500 g bloem

Voor de vulling:

75 gram ong

3 eetlepels suiker

1 theelepel kaneel

1 theelepel cacao

1 of

honing, voor het invetten van de gebakken muffin

amandelvlokken, ter decoratie

Zie ook:

Hoe maak je een gevlochten knotje

Wrijf de gist met de suiker en voeg dan de boter, het ei, de melk, het zout en de citroenschil toe. Voeg de bloem toe en kneed ongeveer vijf minuten. Laat het deeg een kwartier rijzen.

Strooi bloem op de werktafel en rol het deeg uit. Wrijf de boter met suiker en voeg dan kaneel en cacao toe. Bestrijk het vel deeg met dit mengsel en rol het voorzichtig en zo strak mogelijk op.

Nadat u het vel hebt opgerold en een deegrol hebt verkregen, snijdt u deze in de lengte door met een mes, waarbij u een klein deel van één uiteinde intact laat. Neem de twee delen van het deeg dat je hebt verkregen door het door te snijden en verstrengel ze zorgvuldig. Vorm een ​​spiraal door de uiteinden met elkaar te verbinden.

Plaats de cake in een met bakpapier beklede bakplaat en laat hem 15 minuten rijzen. Bestrijk hem vervolgens met een kwast gedrenkt in losgeklopt ei. Zet de bakplaat in de oven tot de taart mooi bruin is. Bestrijk de cake na het bakken met honing en versier hem met amandelschilfers.

Cheesecake met amandelen en rozijnen

Ingrediënten voor 6-8 porties

250 g bloem

1 zakje bakpoeder

125 g ong

65 g suiker

1 pakje vanillesuiker

1 of

Voor de kaasvulling:

1 kg

5 eieren

5 eetlepels room

1 pakje vanillesuiker

150 gram rozijnen

200 g suiker

Ter decoratie:

100 g amandelvlokken

50 gram chocolade

Hoe maak je amandel-cheesecake?

Meng de bloem met bakpoeder, ei, boter, suiker en vanillesuiker. Wikkel het verkregen deeg in huishoudfolie en leg het een half uur in de koelkast.

Laat de rozijnen in warm water staan. Giet de kwark af en meng deze met de eieren, room, suiker en vanillesuiker. Voeg de uitgelekte rozijnen toe.

Bekleed een ronde pan met verwijderbare randen. Rol het deeg uit tot een vel van geschikte dikte, dat u op de bodem van de bakplaat legt. Je zet hem tien minuten in de voorverwarmde oven en bestrijkt hem daarna met de kaasvulling. Zet de bakplaat waterpas en zet hem terug in de oven gedurende 45 minuten. Garneer bij het serveren met gesmolten chocolade en geschaafde amandelen.

Pesach zonder deeg

Ingrediënten voor 10 porties

300 gram roomkaas

3 grote eieren

200 ml gecondenseerde melk

80 g suiker

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Verwarm de oven voor en bekleed een ronde bakplaat. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine op hoge snelheid tot je een homogeen deeg krijgt. Je stopt af en toe om met een spatel wat er aan de randen overblijft op te rapen. Op deze manier ontstaat er een homogeen mengsel. Giet het beslag in de voorbereide pan.

Zet de pasca in de oven en laat ongeveer 20 minuten bakken. Let goed op tijdens de laatste minuten van het bakken, zodat het niet aanbrandt. Portioneer het pas nadat het volledig is afgekoeld. Versier het bij het serveren volgens uw verbeelding.

Chocolade cheesecake

Ingrediënten voor 10 porties

125 g ong

250 g bloem

1 of

1 snufje zout

1 eetlepel koud water

Voor de vulling:

300 roomkaas

100 g suiker

2 eetlepels cacao

85 ml room voor de slagroom

½ theelepel vanille-essence

½ theelepel oploskoffie, optioneel

100 g chocolade

4 eieren

30 g gemalen walnoot

Ter decoratie:

100 g chocolade

240 ml slagroom

4 eetlepels poedersuiker

3 eetlepels cacao

1 theelepel vanille-essence

Methode van voorbereiden

Wrijf de boter en meng het met de bloem tot het een zandige consistentie heeft. Voeg het ei en het zout toe en blijf kneden. Voeg koud water toe en meng. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het een uur in de koelkast.

Rol het deeg uit en leg het op de bodem van een ronde, met bakpapier beklede bakplaat. Bedek het met bakpapier, een laagje droge bonen en zet de bakplaat ongeveer tien minuten in de voorverwarmde oven.

Combineer roomkaas, suiker en cacao. Voeg de room, vanille-essence en oploskoffie toe. Voeg geleidelijk de gesmolten chocolade toe, vervolgens de eieren één voor één, langzaam mengend, en vervolgens de gemalen walnoten. Giet het mengsel over het gebakken deeg nadat je het bakpapier en de bonen hebt bekleed. Zet de pan terug in de oven voor 20-25 minuten.

Nadat de cheesecake volledig is afgekoeld, decoreer je met chocolade. Zet de slagroom op een laag vuur tot hij begint te koken en giet hem dan over de gebroken chocolade. Klop ze na twee of drie minuten tot ze homogeen zijn. Giet het mengsel in een gelijkmatige laag over de cheesecake en laat afkoelen.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses