Novembergroenten: verschillende ideeën voor het eten van seizoensgroenten

Tips voor het kweken van bloemen

Welke groenten zijn er in het seizoen voor de maand november? Een vraag waarvan het antwoord je in staat stelt jezelf te voeden volgens de cyclus van de seizoenen en zo het meeste te kunnen halen uit de eigenschappen en voordelen van wat er in de natuur te vinden is.

Eten het volgen van de seizoenen het is de belangrijkste manier om altijd het beste eten te hebben. Want als je groente en fruit eet wanneer het seizoen het toelaat, betekent dit dat je groente en fruit eet natuurlijk gerijpt en die dus de hoogste percentages bevat van alle voedingsstoffen die goed zijn voor het lichaam.

De mondialisering heeft ons ertoe gebracht te denken dat alle groenten en fruit altijd beschikbaar zijn, naast het feit dat ze allemaal beschikbaar zijn schadelijke gevolgen voor het milieu wat we nu elke dag zien, is niet goed voor het lichaam, want buiten het seizoen eten betekent het eten van fruit en groenten die gedwongen zijn te groeien en daarom in het beste geval geen smaak hebben. Als je er een wilt doen kosten dat is goed voor jou, voor het milieu en ook voor portemonnee, Omdat seizoensgroenten en -fruit het minst kosten, is dit wat u moet kopen.

Wat zijn de groenten van november?

November is de maand waarin wij officieel beginnen met vieren Freddo en het is ook de maand waarin we weer met meer bereidwilligheid overschakelen oven. Naast het klassieke vleesgerecht zijn er echter ook enkele groenten die goed groeien tussen oktober en november en die gebruikt kunnen worden voor zeer smakelijke bakrecepten. Bijvoorbeeld ik bloemkool, de broccoli Hoi Spruitjes. Allemaal groenten die in november perfect in het seizoen zijn en die je dus in grote hoeveelheden en met behoud van smaak aantreft. Laag in calorieën en met veel vezel evenals vitamines, bloemkool (), broccoli en alle wintervertegenwoordigers van Brassicaceaehet zijn uitstekende kookgenoten.

Als u echter niet enthousiast bent over de geur die bloemkool soms afgeeft, afhankelijk van de bereidingswijze, raden wij u aan om een ​​voorraadje in te slaan. andijvie, witlof, snijbiet. Het gaat over lange bladgroenten die zelfs in de zwaarste klimaten zeer goed groeien en daarom de hele maand november in overvloed op markten en supermarkten te vinden zijn. Zelfs met escarole of witlof kun je vooral uiterst smakelijke gerechten maken in de pan waar deze groenten, gewoon gesmoord met een beetje water en een druppel olie, al hun bijzondere smaak vrijgeven. Dit is voor groenten zonder te vergeten dat november nog steeds november is. Maar wat moet je kopen als je ook seizoensgroenten met fruit wilt combineren?

…en wat als ik ook fruit wilde?

Als het koud is lijkt het onmogelijk dat het fruit arriveert, maar dat is niet het geval. In de herfst en zelfs tot in de winter zijn er veel suikerachtige en smakelijke exemplaren. November is bijvoorbeeld nog steeds de maand waarin het zich bevindt tafeldruiven en waarin de citrusvruchten winter zoals ik mandarijnen. Dan arriveren ook de eersten appels, de granaatappels, de kiwi Hoi dadelpruimen. Ten slotte is het de moeite waard om te onthouden dat november ook de periode is waarin nieuwkomers arriveren kastanjes. Als je de oven hebt aangezet kun je de hitte van de oven gebruiken voor bijvoorbeeld een pan geroosterde kastanjes of voor een lekker bakje appeltaart of een pruimencake met druiven.

Princess Roses