Nootmuskaat taart. Aromatisch dessert om de zintuigen te activeren

Nootmuskaat taart.  Aromatisch dessert om de zintuigen te activeren Tips voor het kweken van bloemen

Recepten voor peperkoek hebben een speciale smaak. We presenteren je zo’n dessert, een cake met een mengsel van kruiden, kaneel, nootmuskaat, anijs en gember, waardoor het een ongelooflijke smaak krijgt.

Specerijen zoals kaneel, nootmuskaat en anijs zijn aromatisch en geven desserts een bijzondere smaak. Bovendien zijn ze vriendelijk voor mensen die diabetes hebben, en worden ze ook gebruikt bij indigestie, verkoudheid, diarree, slechte bloedcirculatie en hoge bloeddruk tijdens de menstruatie. Nootmuskaat heeft antibacteriële eigenschappen, het is geïndiceerd voor mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer en voor mensen die hun geheugen willen verbeteren. Deze specerij heeft het vermogen om winderigheid te verminderen en de eetlust te vergroten.

En anijs geeft een speciale smaak aan elk dessert en heeft genezende eigenschappen die niet mogen worden genegeerd. Het heeft ontstekingsremmende, hoeststillende, slijmoplossende en kalmerende effecten. Als je gember aan je favoriete desserts toevoegt, geniet je van nog meer gunstige effecten. Gember verlicht hoofdpijn, verlicht de symptomen van premenstrueel syndroom, verlicht een opgeblazen gevoel, stimuleert de immuniteit. Je hebt dus alle reden om vaker te kiezen voor zoete gerechten met kruiden, zoals deze!

Ingrediënten voor 12 porties

250 g bloem

100 ml melk

1 zakje droge gist

200 g suiker

50 gram cacao

1 eetlepel honing

3 eieren

100 ml olie

kaneel

½ theelepel gemalen gember

1 nootmuskaatmespunt

1 mespunt gemalen anijs

boter, voor het invetten van de vorm

Turkse shit, optioneel

kaneelstokjes, ter decoratie

Zie ook:

Methode van voorbereiden

Combineer twee eetlepels bloem met een beetje warme melk. Wrijf de gist met een beetje suiker en meng deze door het bloemmengsel. Dek ze af en laat ze ongeveer een half uur op een warme plaats staan. Voeg op het einde de resterende suiker en bloem toe tot je een zacht deeg krijgt.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Voeg de eieren, honing, cacao, olie en kruiden naar smaak toe. Giet het mengsel in een spiraalvorm, ingevet met boter en zet het een half uur in de oven. Je haalt het pas uit de mal nadat het is afgekoeld en decoreert het met whisky.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses