Mooi en delicaat, deze mango-cheesecake is perfect voor feestjes of speciale gelegenheden.
Cheesecake maakt kans op het favoriete dessert ter wereld. Het is romig en onweerstaanbaar, maar toch in vrij korte tijd bereid. De rijke, maar toch lichte en luchtige textuur is prachtig, en de tropische, fruitige smaken doen je verlangen naar nog een stukje.
Wist je van mango dat het de immuniteit, de spijsvertering en het gezichtsvermogen ondersteunt? Ongeveer 165 gram mango levert 75% van de dagelijkse behoefte aan vitamine C, wat nuttig is voor het versterken van de immuniteit. De vrucht heeft verschillende eigenschappen die hem uitstekend maken voor het behoud van een gezonde spijsvertering. Het bevat een groep spijsverteringsenzymen, amylasen genaamd, die grote voedselmoleculen afbreken, zodat het lichaam ze gemakkelijk kan opnemen. Amylasen breken complexe koolhydraten af tot suikers zoals glucose en maltose. Deze enzymen zijn actiever in rijpe mango’s en daarom zijn ze zoeter. Omdat mango veel water en voedingsvezels bevat, gaat het bovendien spijsverteringsstoornissen tegen.
Ingrediënten voor tien porties
100 g spijsverteringskoekjes
50 g ongezouten boter
Voor de vulling:
500 g piure-mango
200 gram roomkaas
200 ml room voor de slagroom
160 g poedersuiker
5 gelatineblaadjes
de schil en het sap van een biologische citroen
60 ml melk
Ter decoratie:
250 g piure-mango
4 gelatineblaadjes
65 g poedersuiker
1 mango, in blokjes gesneden
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Hoe maak je mango-cheesecake?
Maal de spijsverteringskoekjes fijn en meng ze met de gesmolten boter. Bekleed een ronde pan met verwijderbare randen en verdeel het mengsel over de bodem, druk met je handpalmen om de laag gelijkmatig te maken. Laat de pan afkoelen.
Voor de vulling laat je de gelatineblaadjes tien minuten weken. Meng de roomkaas met 90 gram poedersuiker. Voeg het sap, de citroenschil, de slagroom met poedersuiker toe en homogeniseer. Spatel de mangopuree erdoor. Je homogeniseert de uitgelekte gelatineblaadjes in de verwarmde melk en verwerkt ze vervolgens in de room.
Zie ook:
Breng de vulling over de bakplaat en breng deze waterpas. Zet de bakplaat weer een uur in de koelkast.
Bereid voor het glazuur de gelatine volgens de instructies op de verpakking. Meng de poedersuiker apart met de mangopuree en vervolgens met de gelatine. Verdeel het glazuur in de bakvorm en laat het weer afkoelen. Verwijder de randen van de bakplaat en versier met in blokjes gesneden mango.
FOTO: Shutterstock