Met behulp van dit kruid verzamel je aardbeien in emmers

Tips voor het kweken van bloemen

Een wonder voor aardbeien en de hele tuin

Het is een bij iedereen bekend kruid, er kunstmest van maken is een eeuwenoude methode en iedereen kan het bereiden. Maar als je met dit specifieke kruid bemest, zullen de resultaten zeker komen en kun je je verheugen op een rijke oogst. Degenen die het weten weten het al.

Een wonderkruid, niet alleen voor aardbeien, maar voor de hele tuin, is brandnetel, en vooral de brandnetel die daaruit wordt bereid. Maar ook het zuurdesem uit de smeerwortel is belangrijk!

Bron: Youtube

Waarom zou je je aardbeien water geven met brandnetelbouillon?

Om vele redenen staan ​​tuinders geen brandnetel toe. Het is een zeer voedzame meststof en kost u niets. Naast brandnetels kun je voor zuurdesem nog een hele reeks andere planten gebruiken. Sommige mensen maken ook bouillon van onkruid, meestal wordt er smeerwortel-, alsem-, paardenbloem-, kamille- of venkelbouillon bereid.

Het groen wordt door fermentatie volledig in het water afgebroken, alleen de vastere resten blijven op de bodem achter en de zeer donkere vloeistof wordt vervolgens verdund en gebruikt voor het bewateren.

Jich en zuurdesem hebben een zeer lange geschiedenis en het is bekend dat ze al sinds de middeleeuwen worden gebruikt. Afhankelijk van de soort werken ze niet alleen als meststof, maar ook om ongedierte af te weren en ook als preventie tegen bepaalde ziekten. Dit wordt bijvoorbeeld verwacht in het geval van paardenstaart, paardenstaart of alsem.

Het voordeel van ycha is dat planten in deze vorm voedingsstoffen sneller en beter kunnen verwerken dan bijvoorbeeld na het toevoegen van compost. Het is ook een volledig natuurlijke en ecologische oplossing, dus als je de ruimte en een badkuip of een andere grote container hebt, ga dan gerust aan de slag en ga brandnetels oogsten.

Hoe wordt brandnetelstoofpot of augurk bereid?

Planten worden vers gebruikt. Ze kunnen heel zijn, maar ze werken beter als ze op zijn minst grof gehakt zijn. De greens moeten volledig in water zijn ondergedompeld, maar vul de container niet tot de rand.

Zet de container op een zonnige plaats. Dit komt omdat warmte bijdraagt ​​aan de fermentatie, wat een bekend feit is en ook werkt in het geval van gist. Als het wort in de schaduw en koud staat, zullen de processen inderdaad beginnen, maar de algehele fermentatie en het oplossen van de groene stof zal erg lang duren.

Meng ze af en toe en je kunt het gedeeltelijk afgedekt houden met een deksel of een bord, maar het mag niet volledig bedekt blijven.

Wanneer het mengsel niet meer borrelt, het water donker maar helder blijft en eventuele vaste, onopgeloste resten naar de bodem zijn bezonken, is het tijd om af te tappen, te verdunnen en te gebruiken. Als u de bouillon als gewone dressing wilt gebruiken en wanneer dat nodig is, verdun deze dan met water in een verhouding van 1:10. Maar als u met zegge slechts af en toe en één of maximaal twee keer per maand bemest.

Zoals mevrouw Lenka in haar bericht vermeldt, is brandnetel een zeer stikstofhoudende meststof, en daarom is het, om zo te zeggen, “voor het groen”, d.w.z. het ondersteunt zowel de groei en weelderigheid als het gebladerte. Je hebt echter een meststof met een grotere hoeveelheid kalium nodig om de plant te laten bloeien en de vrucht te laten rijpen, en dan komt smeerwortel, waarvan wordt gezegd dat deze rijker is aan kalium. Op precies dezelfde manier kun je ook zelfgemaakt zuurdesem van de smeerwortel maken.

gerelateerde artikelen

Bronnen: poe.com, radimejak.cz

Princess Roses