Mariadistel, een eeuwenoud zuiverend middel dat ook uitstekend in de keuken past

Tips voor het kweken van bloemen

Mariadistel is een eeuwenoude plant met belangrijke zuiverende eigenschappen. Laten we eens kijken hoe we het in de keuken kunnen gebruiken.

De melk distel het is een wijdverspreide plant in de Middellandse Zeegebied en dankt zijn naam aan een legende; Volgens het populaire geloof bleven de witte vlekken die typerend zijn voor de bladeren over van de melkdruppels die tijdens de vlucht naar Egypte van Maria’s borst vielen, voor de naam “Marian”.

Het is een plant waarvan de eigenschappen en voordelen van de ene op de andere dag bekend zijn. Al in 1554 de dokter en botanicus Andrea Mattioli beschrijft ze cholagoge eigenschappen En diuretica, terwijl in 1800 mariadistel begint te worden gebruikt vanwege zijn kenmerken antihemorragisch En hypertensief. Uiteindelijk, Vandaag degenen die bijzondere interesse op medisch gebied testen, zijn de zaden van de plant met wie ze komen capsules klaarmakenstof, extracten en tincturen. Hoewel de eerste wetenschappelijke bevindingen over de studie van mariadistel teruggaan tot het humanisme, weten we dat de oude Grieken en daarna de Romeinen het al als medische plant gebruikten.

Niet alleen zuiverend, alle eigenschappen van mariadistel

Het valt te betwijfelen of als we het over mariadistel hebben, dit de eerste eigenschap is waar we aan denken zuiverend. Deze actie, die een van de meest effectieve manieren is om wordt bepaald door de aanwezigheid van silymarine stof die in de farmacologie bekend en gebruikt wordt, juist vanwege zijn vermogen om de lever te beschermen tegen gifstoffen en vrije radicalen.

Maar deze plant heeft veel meer dan alleen een zuiverende werking. Tussen meest erkende eigendommen van mariadistel er isantioxiderende werking wat hem tot een bondgenoot maakt tegen huidveroudering. Dan is er enig onderzoek dat rapporteert silymarine als een middel tegen kanker en zou dat ook kunnen de melkproductie verhogen dan bij vrouwen die borstvoeding geven.

De bladeren van mariadistel zijn bijzonder bitter en worden in de traditionele geneeskunde gebruikt spijsvertering. Deze werken onder meer als een mild laxeermiddel en zorgen voor een zekere darmregelmaat. Mariadistel lijkt ook belangrijke eigenschappen te hebben ontstekingsremmende eigenschappen die altijd voortkomen uit de aanwezigheid van silymarine. Dit zou in feite in staat zijn de ontstekingsenzymen van het lichaam te verminderen, wat zou leiden tot een reeks voordelen voor beide aandoeningen, zoals artritis en auto-immuunziekten. Tenslotte zijn er de positieve effecten op de cardiovasculair systeem; de aanwezige antioxidanten kunnen dat wel het slechte cholesterolgehalte verlagen in het bloed en worden zo een verdere bondgenoot tegen het ontstaan ​​van hartgerelateerde ziekten.

Gebruik in de keuken

Naast de gunstige eigenschappen van mariadistel kan dit ook een interessant ingrediënt in de keuken. In de Zuid-Italië de bloeiwijzen dat zijn ze vaak gebakken net zoals wordt gedaan met artisjokbloemen, terwijl in sommige streken Spanje en van Frankrijk is gebruikt voor soepen verrijken. Je kunt dan salades bereiden met de bladeren of blancheer de wortels waarvan de smaak doet denken aan de artisjok van Jeruzalem. Laten we niet vergeten dat je het ook kunt bereiden als je het met mariadistel laat drogen kruidenthee (die ook kant-en-klaar op de markt verkrijgbaar zijn, red.) en die een van de beste manieren zijn om ook hun medische eigenschappen te exploiteren.

Let tenslotte op contra-indicaties; Mariadistel mag niet aan kinderen worden gegeven, tenzij voorgeschreven door een arts kan allergische reacties veroorzaken.

Princess Roses