Als ontbijt of als tussendoortje zijn de zachte koekjes heerlijk bij een kopje thee of koffie.
Zelfgemaakte koekjes hebben een smaak die moeilijk te vergelijken is met die uit de winkel. Bereid met eenvoudige ingrediënten die je in de keuken bij de hand hebt, zullen deze zoete en malse snacks iedereen in huis veroveren, maar ook de gasten die jouw drempel oversteken voor een praatje bij een kopje koffie.
Als je hiervan een vastenversie wilt bereiden, gebruik dan plantaardige melk of water. Aan de andere kant, als je wilt dat het deeg rijker is en je geen veganistisch of vastend dieet volgt, vervang dan de helft van de banaan door een ei dat je met suiker hebt opgeklopt en verwerk vervolgens de rest van de ingrediënten in het mengsel, afhankelijk van naar onderstaand recept.
Ingrediënten:
½ banaan
100 g suiker
rum essentie
1 snufje zout
de schil van een kwart biologische citroen
75 ml olie
50 ml melk
300 g bloem
½ theelepel bakpoeder
50 g sesamzaadjes, optioneel
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Hoe zachte koekjes te maken
Pureer de banaan en meng deze met de suiker. Voeg één voor één, onder voortdurend roeren, de rum-essence, het zout, de citroenschil en de olie toe. Voeg daarna plantaardige melk en bloem toe in combinatie met bakpoeder.
Zodra het deeg gehomogeniseerd is, rol je het in een touwvorm die je zo lang mogelijk in stukken snijdt. Bekleed een bakplaat en doe de koekjes erin. Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven.
Zie ook:
Strooi na een kwartier kristalsuiker. Doe hetzelfde met de ongebakken stukken deeg.
FOTO: Shutterstock