Maak deze aardbeien-crêpecake en ontvang veel complimenten

Faça esse bolo crepe de morango e receba muitos elogios Tips voor het kweken van bloemen


Dit recept zal zeker een grote hit worden bij uw gezin.

Als je niet van bakken houdt, wees dan niet ontmoedigd! Deze aardbeiencrêpecake is gemakkelijk te maken en ziet eruit als een bakkerijdessert.

Wist je dat crêpecakes niets nieuws zijn? In feite zijn het een Frans dessert dat al heel lang bestaat onder de naam gâteau de crêpes. Er wordt aangenomen dat ze zijn ontstaan ​​als een elegante variant van Bretonse pannenkoeken, oorspronkelijk gemaakt met boekweit.

De afgelopen jaren zijn ze wereldwijd populair geworden vanwege hun elegante uiterlijk, verscheidenheid aan smaken, variërend van zoet tot hartig, hun zachte en lichte textuur, en ook hun eenvoud van bereiding.

In tegenstelling tot een cake die gebakken moet worden, bereidt u gewoon een paar pannenkoeken als basis voor uw dessert. De volgende stap is het kiezen van je favoriete vulling. Om mislukkingen te voorkomen, bereidt u deze aardbeiencrêpecake voor: het zal een succes zijn.

Maak deze aardbeien-crêpecake en ontvang veel complimenten:

Ingrediënten:

Voor de pannenkoeken:

  • 2 kopjes tarwemeel
  • 4 grote eieren
  • 3 kopjes volle melk
  • ¼ theelepel zout
  • 4 eetlepels gesmolten boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 theelepels suiker

Voor de vulling:

  • 3 kopjes gehakte aardbeien
  • 1 citroensap
  • 1 ½ kopje water
  • ¼ kopje suiker
  • 1 theelepel citroenschil
  • 4 kopjes zeer koude slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker

Versieren:

  • 1 kopje gesneden aardbeien
  • Munt- of pepermuntblaadjes (optioneel)

Bereiding van de aardbeien-crêpecake:

Pannenkoeken:

  1. Zeef de bloem in een grote kom met het zout en de suiker. Maak een gat in het midden en plaats de eieren.
  2. Meng de eieren voorzichtig met een garde en voeg geleidelijk de bloem toe vanaf de zijkanten.
  3. Voeg geleidelijk de melk toe en roer tot je een homogeen deeg zonder klontjes verkrijgt.
  4. Voeg de gesmolten boter en het vanille-extract toe en meng goed. Dek het deeg af met plasticfolie of een schone doek en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en vet in met boter. Giet wat beslag in het midden van de pan en roer om het te verdelen.
  6. Kook één tot twee minuten tot de randen goudbruin zijn en je de spatel onder de crêpe kunt schuiven. Draai en kook nog een minuut.
  7. Stapel de pannenkoeken op een bord tot je er twintig hebt. Om te voorkomen dat ze blijven plakken, kun je er een beetje poedersuiker op strooien.

Vulling:

  1. Doe de gehakte aardbeien, het citroensap, de suiker, de citroenschil en het water in een pan. Breng aan de kook en zet het vuur lager als het kookt.
  2. Wanneer de aardbeien na 5 minuten zacht beginnen te worden, pureer je ze met een bonenstamper tot een fijne gelei ontstaat. Kook nog 5 minuten tot het dikker wordt. Zet het vuur uit en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Giet de zeer koude slagroom in een vooraf gekoelde container. Begin met kloppen met de mixer op gemiddelde snelheid. Als het dikker wordt, voeg je de poedersuiker toe.
  4. Blijf kloppen tot er stijve pieken ontstaan. Voeg 1 kopje aardbeienjam toe en meng goed, zodat de slagroom zijn consistentie niet verliest.

Het samenstellen van de aardbeien-crêpecake:

  1. Plaats een crêpe, gevolgd door twee lepels aardbeiencrème en strijk goed glad, zodat een lichte en uniforme laag ontstaat. Ga door totdat je de laatste crêpe hebt klaargemaakt.
  2. Zet de taart samen met de slagroom in een luchtdicht bakje een uurtje in de koelkast.
  3. Haal na het afkoelen de cake eruit en bestrijk de randen met de slagroom (als de stevigheid verliest, nog een beetje kloppen).
  4. Versier met gesneden aardbeien en, als er restjes zijn, met een beetje jam.

Geniet van je aardbeien-crêpecake! Het is een licht en zeer elegant dessert, ideaal voor elke gelegenheid.

Tip: Als je textuur aan de cakelagen wilt toevoegen, kun je gehakte walnoten, geschaafde amandelen of stukjes aardbei toevoegen. Doe dit alleen in kleine hoeveelheden om niet te veel gewicht of vocht toe te voegen.





Princess Roses