Lunchidee: gepaneerde inktvisringen

Lunchidee: gepaneerde inktvisringen Tips voor het kweken van bloemen

Krokante calamares zijn de droom van elke zeevruchtenliefhebber. Gepaneerde inktvisringen zijn eenvoudig te bereiden. Wij laten u hieronder zien hoe!

Als je aan zeevruchten denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan inktvis. Als je het goed doet, kunnen knapperige inktvisringen een heerlijke traktatie zijn! De inktvis is eigenlijk heel veelzijdig. Het kan worden geserveerd als voorgerecht of hoofdgerecht met een verscheidenheid aan sauzen en bijgerechten. Of je nu op zoek bent naar een lichte snack of iets stevigers wilt, dit recept laat je zien hoe je keer op keer perfecte calamari maakt.

Inktvis kan op verschillende manieren worden bereid en geen enkele is moeilijk. Ze kunnen worden gegrild, gestoofd, gekookt, gebakken, in gerechten of beslag worden gedaan. Het kan in platte stukken worden gesneden, in ringen worden gesneden of heel worden gelaten en gevuld.

Eén ding om in gedachten te houden: calamares moeten snel worden gekookt om die zachte, veerkrachtige textuur te krijgen, anders kan het rubberachtig worden.

Ingrediënten voor drie porties

500 g inktvisringen

1 citroen

200 g paneermeel

hoog

pijper

2 eieren

100 ml olie

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Laat de calamaresringen ontdooien, laat ze onder koud water lopen en laat ze uitlekken. Leg ze op keukenpapier.

Klop in een kom de eieren los met peper en zout naar smaak. Haal de inktvis door het paneermeel, vervolgens door het ei en nogmaals door het paneermeel. Verhit de olie in een pan en bak de calamaresringen aan beide kanten bruin.

Zie ook:

Leg ze op keukenpapier om overtollige olie te absorberen. Je serveert ze besprenkeld met citroensap.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses