Lunchidee: Gehaktballenstoofpot

Lunchidee: Gehaktballenstoofpot Tips voor het kweken van bloemen

Niet alleen schnitzel met gebakken aardappelen kan een geruststellend gerecht zijn. Probeer eens een gehaktballetjesstoofpot, met sappige aardappelen en wortels!

Zelfgemaakte gehaktballetjes hebben een ongelooflijke smaak en de balletjes die we in dit recept voorstellen zijn supergemakkelijk te maken en smaakvol. Om de gehaktballetjes vooraf te bereiden kun je een combinatie van rund- en varkensvlees gebruiken. Door voor varkensvlees te kiezen, voeg je extra vet toe waardoor de gehaktballetjes malser worden. Je kunt ook gemalen kalkoen of kip combineren, afhankelijk van je voorkeur. Qua specerijen merk je dat nootmuskaat en piment een unieke smaak geven, maar ook basilicum en oregano zijn geschikt. Voor een extra subtiele smaak en een zoetere smaak bak je de ui voordat je deze aan de gehaktballetjes toevoegt.

Ingrediënten voor drie porties

Voor de gehaktballetjes:

500 g gehakt, mengen

100 ml melk

3 sneetjes brood, alleen de kern

2 eieren

2 teentjes knoflook

oregano

gedroogde basilicum

hoog

pijper

peterselie

olie, om te frituren

Voor de stoofpot:

30 ml olie

1 ui

2 teentjes knoflook

3 aardappelen

2 wortels

500 g tomatensap

hoog

pijper

peterselie

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Zo maak je gehaktballenstoofpot

Voor de gehaktballetjes: week de kern van het brood in melk, knijp het uit en meng het met het vlees, de eieren, de geperste teentjes knoflook en breng op smaak met zout, peper, oregano en gedroogde basilicum.

Vorm de gehaktballetjes met natte handen, bak ze aan alle kanten bruin in olie en haal ze er vervolgens uit op keukenpapier om de overtollige olie te absorberen.

Verhit bijvoorbeeld de olie in een pan, voeg de geperste teentjes knoflook en de gesnipperde ui toe en laat staan ​​tot deze glazig wordt.

Zie ook:

Voeg de gesneden wortelen, de in blokjes gesneden aardappelen, het tomatensap, zout en peper naar smaak toe, dek af en laat de groenten op laag vuur weken. Voeg de gehaktballetjes toe en serveer de stoofpot met gehakte peterselie.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses