Lunchidee: Erwten met kip

Lunchidee: Erwten met kip Tips voor het kweken van bloemen

Heeft u geen kookideeën die geschikt zijn voor uw gezin? Dit weekend kun je een klassieker maken waar iedereen dol op is: Erwten met gevogelte. Wat denk je?

Dit gerecht is perfect voor elk moment waarop je niet veel tijd hebt om te koken, omdat het vrij snel klaar is. Het duurt niet meer dan 30-40 minuten om alle ingrediënten bij elkaar te voegen, en het resultaat is een heerlijk gerecht waar het hele gezin dol op zal zijn.

Een belangrijk ingrediënt voor dit gerecht is verse dille, waardoor het een aparte smaak krijgt. Je kunt het gerecht serveren met een ingelegde komkommersalade of zelfs telemea. Om van een zeer goed resultaat te genieten, moet u de kipfilet bruin bakken voordat u de rest van de ingrediënten toevoegt. Op deze manier krijgt het een speciale textuur en smaak.

Ingrediënten voor vier porties

800 g bevroren

1 kipfilet zonder bot

1 wortel

1 ui

200 ml tomatenblokjes

hoog

pijper

dille

30 ml olie

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Snijd de borst in blokjes en bak deze aan alle kanten bruin in de hete olie. Voeg de gesnipperde ui, de in blokjes gesneden wortel en de bevroren erwten toe.

Zie ook:

Giet voldoende water zodat het onder water staat en laat het op laag vuur koken tot het vlees gaar is. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het nog tien minuten koken, zet het dan opzij en bestrooi met gehakte dille.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses