Luchtige frambozencake, koel en licht

Luchtige frambozencake, koel en licht Tips voor het kweken van bloemen

Een van de stervruchten van het seizoen, frambozen, kan in veel desserts worden verwerkt. Deze cake is aromatisch, licht en koel, perfect voor zomerse dagen.

Om langer van de bijzondere smaak van frambozen te genieten, kun je van deze gemakkelijk bederfelijke vrucht een dessert maken en in de koelkast bewaren. Het staat klaar voor iedereen die bij jou op de stoep staat en het verdient om getrakteerd te worden op een zomers dessert. Wat frambozen betreft, moet je ook weten dat ze je extra antioxidanten, mineralen (kalium, fosfor, calcium, magnesium) en vitamines (C, A, E en B) opleveren. Het is geïndiceerd voor de behandeling van bloedarmoede en leverziekten. Tegelijkertijd bieden de antioxidanten in frambozen u bescherming tegen vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige weefselveroudering.

Ingrediënten:

400 g bloem

250 g ong

200 g suiker

2 eierdooiers

1 zakje bakpoeder

2 eetlepels room

Voor de vulling:

500 gr

1 theelepel vanille-essence

3 eieren

150 g suiker

3 eetlepels griesmeel

Ter decoratie:

100 g frambozen

1 pakje gelatine

Zie ook:

Methode van voorbereiden

Wrijf de boter met de suiker totdat deze romig wordt en meng dan één voor één de dooier, de room en de bloem gemengd met het bakpoeder. Verdeel de compositie in tweeën en verdeel de helft ervan in een rechthoekige, beklede bakplaat.

Meng de kwark, goed uitgelekt, met de eieren, essence, suiker en griesmeel, leg het op het aanrecht en strijk het glad. Bedek met de rest van de bovenste compositie en zet de cake ongeveer 45 minuten in de oven.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Bedek het na afkoelen met frambozen en gelatine, bereid volgens de instructies op de verpakking. Zet de cake minimaal twee uur of een hele nacht in de koelkast.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses