Deze smaakvolle en malse frambozencake is een licht dessert dat smaakt alsof je veel tijd in de keuken hebt doorgebracht om het te maken. Het is ook een goede manier om degenen die ze gewoonlijk mijden, te overtuigen om fruit te eten.
Een eenvoudig dessert, maar boeiend door zijn luchtige textuur, deze frambozencake is uitstekend geschikt voor alle gelegenheden. Bereid hem voor op een barbecue of een middagje met vrienden bij de koffie. De ingrediënten zijn bij de hand en je hebt maar een beetje tijd nodig om ze te combineren en de cake te bakken.
Dit recept kan ook worden toegepast voor vullingen met andere soorten fruit of jam (bramen, bosbessen, aardbeien). Je kunt ook een mengsel maken, maar voeg in totaal niet meer dan 200 gram fruit toe.
Ingrediënten:
270 g bloem
160 g suiker
1 eetlepel bakpoeder
1 snufje zout
60 g gesmolten boter
60 ml olie
180 ml melk
2 eetlepels vanille-essence
1 of
60 ml olie
½ potje frambozenjam
Ter decoratie:
30 gram ong
50 gram roomkaas
50 ml room voor de slagroom
180 g poedersuiker
framboos
Munt
poedersuiker
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Hoe maak je frambozencake?
Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout. Meng apart de gesmolten boter met de olie, melk, vanille-essence en ei. Voeg na homogenisatie het bloemmengsel toe.
Bekleed een rechthoekige bak waarin je een laag compositie legt, gevolgd door een laag jam. Je blijft ze afwisselen totdat je geen ingrediënten meer hebt. Plaats de pan in de oven totdat hij de tandenstokertest doorstaat. Laat afkoelen.
Zie ook:
Meng intussen de zachte boter met de roomkaas, voeg vervolgens de slagroom gemengd met poedersuiker toe en homogeniseer met lichte bewegingen.
Verdeel deze crème over de afgekoelde cake. Zet het minimaal een uur in de koelkast. Serveer met frambozen, verse munt en poedersuiker.
FOTO: Shutterstock