Libanese auberginesalade. Hoe bereid je de heerlijke baba ganoush?

Libanese auberginesalade.  Hoe bereid je de heerlijke baba ganoush? Tips voor het kweken van bloemen

Net als bij falafel wordt er fel gedebatteerd over de exacte oorsprong van de Libanese aubergine baba ganoush. Dit gerecht op basis van aubergines is een favoriet in veel delen van het Midden-Oosten, waaronder Israël, Libanon, Irak, Armenië, Jordanië, Palestina, Egypte, Syrië, Jemen en Turkije.

Wanneer u aubergines koopt om Libanese vrijdagsalade of baba ganoush te maken, let dan op een gladde, glanzende huid. Ze moeten ook zwaarder aanvoelen voor hun formaat, enigszins stevig, niet te hard of te zacht, en de staart moet groen zijn. Als je van auberginegerechten houdt, zul je ook van dit recept genieten.

Vergeet niet om tahini aan de salade toe te voegen, een pasta gemaakt van sesamzaadjes met een consistentie die lijkt op amandel- of pindakaas. Je kunt het ook gebruiken in hummus of saladedressing. Vergeet niet knoflook toe te voegen! Het past perfect bij gebakken, romige aubergines, niet alleen bij rijpe. Als je wilt, kun je ook kruidnagel toevoegen voor extra smaak.

Ingrediënten voor drie porties

2 middelgrote aubergines

60 g tahinipasta

40 ml citroensap

3 teentjes knoflook

peterselie

hoog

olijfolie

zaad

Zie ook:

Methode van voorbereiden

Bak de aubergines in de oven of op het fornuis, schil ze, verwijder de uiteinden en de zaden en laat ze afkoelen.

Doe de aubergine in de blender samen met de tahinipasta, citroensap, gepelde teentjes knoflook, gehakte peterselie en zout naar smaak.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Meng tot het een romige consistentie heeft. Serveer de auberginesalade met een beetje olijfolie en zaden.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses