Lententaartrecept met bosbessenjam. Het eenvoudige en snelle dessert waarmee u uw dierbaren kunt verrassen

Imagine cu artă de post cu gem de afine Tips voor het kweken van bloemen

  • Lententaartrecept met bosbessenjam
  • Het eenvoudige en snelle dessert waarmee u uw dierbaren kunt verwennen

Zelfs als u midden op de dag zin heeft in een klein dessert, of zelfs als u uw gasten iets zoets en lichts wilt serveren, is bosbessenjam een ​​traktatie die bijna niemand kan weigeren.

Lententaartrecept met bosbessenjam

Wie houdt er niet van bosbessen. We weten van deze vruchten dat ze tot de meest gewaardeerde bessen behoren, zowel vanwege hun zoetzure smaak als vanwege hun gezondheidsvoordelen. Bosbessen zijn rijk aan vitamines en mineralen.

ingrediënten

– 350 g bloem;

– 2 eieren;

– 200 gram;

– 150 g suiker;

– een theelepel geraspte citroenschil;

– een potje bosbessenjam.

Methode van voorbereiden

Om deze bosbessenjam te maken, moet je eerst alle ingrediënten in een blender doen.

Vervolgens is het deeg klaar als het niet meer aan de pan blijft plakken. Daarna laat men het ongeveer een uur rusten bij kamertemperatuur.

Vervolgens komt de stap waarin het deeg in tweeën wordt verdeeld. Terwijl de helft ervan op de bodem van een mal met verwijderbare wanden wordt geplaatst, wordt de andere gevlochten en bovenop, op de rand, geplaatst. Vervolgens wordt de taart gevuld met bosbessenjam en ongeveer 30 minuten in de oven gezet.

Wat zijn de voordelen van bosbessen

We weten van bosbessen dat ze tot de meest geconsumeerde vruchten ter wereld behoren. Deze vruchten smaken heerlijk en hebben veel voordelen voor het lichaam. Ook worden boterbessen over de hele wereld geteeld – Europa, Azië, Groenland, Canada, maar komen ze oorspronkelijk uit Noord-Amerika.

Deze vruchten worden ook in Roemenië gevonden, vooral in bergachtige gebieden, omdat ze vochtigheid en gematigde temperaturen nodig hebben. Bovendien hebben bosbessen talloze voordelen voor het lichaam en zijn ze een hulpmiddel voor het behouden van een goede gezondheid.

Weinig mensen weten het, maar het flavonoïdengehalte van deze vruchten helpt het geheugen en de cognitieve functies te verbeteren, terwijl een regelmatige consumptie van flavonoïden een ondersteuning is bij het vertragen van het verouderingsproces.

LEES OOK:

Princess Roses