Lentencake met gebrande suikerroom. Heerlijk, eenvoudig en snel dessert

Prăjitură cu cremă de zahăr ars în formă rotundă Tips voor het kweken van bloemen

  • Lentcakerecept met gebrande suikerroom
  • ingrediënten
  • Methode van voorbereiden

Hier leest u stap voor stap hoe u dit heerlijke recept voor gebrande suikercrème wilt maken.

Lentcakerecept met gebrande suikerroom

Ingrediënten voor de bovenkant

  • 250 g tarwemeel
  • 150 g suiker
  • 200 ml water of plantaardige melk (zoals soja- of amandelmelk)
  • 80 ml plantaardige olie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Vanille-essence (optioneel)

Ingrediënten voor gebrande suikerroom

  • 200 g suiker
  • 500 ml water
  • 100 g tarwebloem
  • 50 g plantaardige olie
  • Geraspte schil van een citroen of citroenschil (optioneel)

Methode van voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180°C en zet een bakplaat klaar, bekleed deze met bakpapier of bestrijk deze lichtjes met olie en bestrooi met bloem.

Meng voor de topping de bloem, suiker en bakpoeder in een grote kom. Voeg geleidelijk water of plantaardige melk en plantaardige olie toe en meng voortdurend tot een glad deeg ontstaat. Als je wilt, kun je ook vanille-essence toevoegen om de bovenkant op smaak te brengen.

Giet het beslag in de voorbereide pan en strijk het glad met een spatel. Bak de bovenkant in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten of tot hij goudbruin is en de tandenstokertest doorstaat (een tandenstoker die in het midden van de bovenkant wordt gestoken, moet er schoon uitkomen).

Maak ondertussen de crème klaar. Smelt de suiker in een pan op middelhoog vuur tot deze karameliseert en een donkergouden kleur krijgt, onder voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen.

Verwarm het water in een andere pan. Als de suiker is gekaramelliseerd, voeg je het hete water geleidelijk toe, onder voortdurend roeren om klontjes te voorkomen. Blijf koken totdat de karamel volledig in het water is opgelost.

Meng in een andere kom het tarwemeel met de plantaardige olie tot je een homogene pasta krijgt. Voeg geleidelijk het bloem- en oliemengsel toe aan de vloeibare karamel, onder voortdurend roeren om klontjes te voorkomen. Blijf koken en roeren tot de room dikker wordt tot een romige consistentie.

Als je wilt, kun je de geraspte schil van een citroen of citroenessence toevoegen om de room op smaak te brengen. Zodra je de gewenste consistentie hebt bereikt, zet je het vuur uit en laat je de crème afkoelen. Wanneer de cake gebakken en afgekoeld is, verdeelt u de gebrande suikercrème gelijkmatig over het oppervlak van de cake. Snijd de cake in geschikte stukken en is klaar om te serveren. Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses