Lent shaorma recept. De bereiding die uw smaakpapillen zal verrassen

Preparat gustos pentru masa de post Tips voor het kweken van bloemen

  • Lent shaorma recept
  • Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Wat is de bereidingswijze?

Dit vastende shaorma-recept is perfect voor een snelle en vullende maaltijd vol verschillende smaken en texturen. Hier zijn de stappen die u moet volgen om ervan te genieten!

Lent shaorma recept

ingrediënten

Voor shoarma:

-4 grote stokjes of tortilla’s

-200 g plantaardig eiwit (zoals sojakorrels, seitan of geperste en gemarineerde tofu)

-2 eetlepels olijfolie

-1 theelepel gerookte paprikapoeder

-1/2 theelepel gemalen koriander

-1/2 theelepel komijn

-1/4 theelepel kurkuma

– hoog

-pijper

Voor de salade:

-1 komkommer, in blokjes gesneden

-2 tomaten, in blokjes gesneden

-1 kleine rode ui, in dunne plakjes gesneden

-1 paprika, in blokjes gesneden

– hoog

-pijper

-sap van 1/2 citroen, voor dressing

Voor de saus:

-150 ml vegan yoghurt (bijvoorbeeld soja of kokosnoot)

-2 teentjes knoflook, geperst

-1 eetlepel citroensap

– hoog

-optioneel: een beetje water om de saus te verdunnen

Methode van voorbereiden

Als u gegranuleerde sojabonen gebruikt, hydrateer ze dan volgens de instructies op de verpakking. Snijd voor seitan of tofu in dunne reepjes of blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en voeg het plantaardige eiwit naar keuze toe. Bak tot het bruin begint te worden.

Voeg gerookte paprikapoeder, koriander, komijn, kurkuma, zout en peper toe. Meng goed en laat in brand staan ​​tot het eiwit goed op smaak is gebracht en licht knapperig is. Je kunt de pan van het vuur halen.

Meng de komkommer, tomaten, rode ui en paprika in een grote kom. Voeg zout, peper en citroensap toe en meng alles goed.

Meng in een kleine kom de veganistische yoghurt met de geperste knoflook, het citroensap en het zout. Als het te dik is, kun je een beetje water toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken.

Smeer op elke stick of tortilla een royale laag yoghurtsaus. Voeg een laagje sla toe en verdeel het gearomatiseerde plantaardige eiwit gelijkmatig. Rol het deeg strak op, zorg ervoor dat alle ingrediënten erin zitten.

De vastende shaorma is nu klaar om geserveerd te worden. Je kunt het doormidden snijden, zodat je het makkelijker kunt eten. Serveer onmiddellijk om van alle smaken en texturen te genieten. Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses