Deze taart is een aantrekkelijk en aromatisch dessert, de klassieke manier om speciale gelegenheden zoals verjaardagen te markeren. Het kost misschien een paar uur om het klaar te maken, maar als je het serveert, weet iedereen dat het een feest is.
Net als bij elke andere taart kun je de ingrediënten van de taart van tevoren klaarmaken als je op de dag dat je hem wilt serveren geen tijd hebt. Om gelijkmatige lagen van de bovenkant te krijgen, kunt u meten voordat u gaat snijden, of u kunt de plakjes afzonderlijk bereiden. Je verdeelt de bovenste compositie in vier, weegt ze, zet ze vervolgens een voor een in de oven, verkort de baktijd en past de tandenstokertest toe. Zorg ervoor dat je de bakplaat bedekt met bakpapier of de zijkanten van de bakplaat invet, zodat deze niet blijft plakken.
Als de bovenkant een ribbel heeft, gebruik dan een lang gekarteld broodmes om deze af te snijden, zodat je platte plakjes krijgt. Wat overblijft, kan worden gebruikt om de buitenkant van de kruimel te versieren.
Ingrediënten voor 12 porties
150 g suiker
150 g ong
2 eieren
30 ml olie
2 eetlepels azijn
2 theelepels rode kleurstofgel
200 ml drinkyoghurt
200 g bloem
1 theelepel bicarbonaat
1 lepel cacao
1 theelepel bakpoeder
1 snufje zout
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Voor de vulling:
500 gram roomkaas
250 gram poedersuiker
50 gram ong
Ter decoratie:
3-4 aardbeien
50 g fijn
Frisse munt
Methode van voorbereiden
Meng de suiker met de boter en vervolgens de eieren. Meng de olie afzonderlijk met de azijn en kleurstof, voeg ze vervolgens toe aan de botersamenstelling en homogeniseer.
Voeg de yoghurt, bloem gemengd met bicarbonaat, cacao, bakpoeder en zout toe. Doe alles in een ronde, beklede bakplaat. Zet de schaal drie kwartier in de voorverwarmde oven.
Zie ook:
Meng voor de vulling de roomkaas met poedersuiker en boter. Laat de vulling in de koelkast staan totdat de bovenkant is afgekoeld. Snijd de bovenkant in vier plakjes.
Leg een plakje op het bord en bestrijk het met room, met behulp van een spuitzak. Ga op dezelfde manier te werk met de andere plakjes. Garneer met gehalveerde aardbeien, bosbessen en munt.
FOTO: Shutterstock