Lekkernij voor het weekend: fruit- en roomkaastaart

Lekkernij voor het weekend: fruit- en roomkaastaart Tips voor het kweken van bloemen

Deze taart is een aantrekkelijk en aromatisch dessert, de klassieke manier om speciale gelegenheden zoals verjaardagen te markeren. Het kost misschien een paar uur om het klaar te maken, maar als je het serveert, weet iedereen dat het een feest is.

Net als bij elke andere taart kun je de ingrediënten van de taart van tevoren klaarmaken als je op de dag dat je hem wilt serveren geen tijd hebt. Om gelijkmatige lagen van de bovenkant te krijgen, kunt u meten voordat u gaat snijden, of u kunt de plakjes afzonderlijk bereiden. Je verdeelt de bovenste compositie in vier, weegt ze, zet ze vervolgens een voor een in de oven, verkort de baktijd en past de tandenstokertest toe. Zorg ervoor dat je de bakplaat bedekt met bakpapier of de zijkanten van de bakplaat invet, zodat deze niet blijft plakken.

Als de bovenkant een ribbel heeft, gebruik dan een lang gekarteld broodmes om deze af te snijden, zodat je platte plakjes krijgt. Wat overblijft, kan worden gebruikt om de buitenkant van de kruimel te versieren.

Ingrediënten voor 12 porties

150 g suiker

150 g ong

2 eieren

30 ml olie

2 eetlepels azijn

2 theelepels rode kleurstofgel

200 ml drinkyoghurt

200 g bloem

1 theelepel bicarbonaat

1 lepel cacao

1 theelepel bakpoeder

1 snufje zout

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Voor de vulling:

500 gram roomkaas

250 gram poedersuiker

50 gram ong

Ter decoratie:

3-4 aardbeien

50 g fijn

Frisse munt

Methode van voorbereiden

Meng de suiker met de boter en vervolgens de eieren. Meng de olie afzonderlijk met de azijn en kleurstof, voeg ze vervolgens toe aan de botersamenstelling en homogeniseer.

Voeg de yoghurt, bloem gemengd met bicarbonaat, cacao, bakpoeder en zout toe. Doe alles in een ronde, beklede bakplaat. Zet de schaal drie kwartier in de voorverwarmde oven.

Zie ook:

Meng voor de vulling de roomkaas met poedersuiker en boter. Laat de vulling in de koelkast staan ​​totdat de bovenkant is afgekoeld. Snijd de bovenkant in vier plakjes.

Leg een plakje op het bord en bestrijk het met room, met behulp van een spuitzak. Ga op dezelfde manier te werk met de andere plakjes. Garneer met gehalveerde aardbeien, bosbessen en munt.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses