Leer hier hoe je een heerlijke wortelpudding maakt

Aprenda aqui como preparar um delicioso pudim de cenoura Tips voor het kweken van bloemen

De hitte doet zijn werk en velen van ons denken erover om meer middagen door te brengen met uitslapen en het eten van verse desserts. Maar omdat soms alleen dat laatste mogelijk is, willen we vandaag niets meer, niets minder dan één manier met je delen om een ​​lekkere wortelpudding te maken.

Pudding is een van de meest geliefde desserts die er zijn, omdat het licht, koud en heerlijk is! Velen eten het echter niet omdat het te veel calorieën bevat of simpelweg omdat ze niet van eieren houden. Daarom is de versie van vandaag het beste idee om wortels in een vers dessert te proberen.

Vlaaien verschenen eeuwen geleden in Europa en werden tijdens de Middeleeuwen vooral tijdens de Goede Week geconsumeerd. Nu zijn er echter tientallen versies en varianten, waarbij alle smaken aanwezig zijn, zoals walnootpudding, aardbeienpudding, koffiepudding en zelfs wortelpudding, zoals tegenwoordig het geval is.

Voedingsstoffen voor wortels:

Wortelen zijn rijk aan bètacaroteen, vitamine A, vitamine C en vezels, die de gezondheid, het gezichtsvermogen en het immuunsysteem bevorderen. In vergelijking met andere zwaardere desserts kan wortelpudding een lichtere optie zijn, vooral als er zoetstof wordt gebruikt in plaats van suiker.

Omdat wortelen een geweldige bron van vezels zijn, kunnen ze bovendien het spijsverteringsproces ondersteunen, de darmtransit helpen reguleren en problemen zoals constipatie voorkomen. Het helpt ons ook de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Dus nu je alles weet over dit dessert en de ingrediënten, wil je misschien wel aan de slag!

Leer hier hoe je een heerlijke wortelpudding maakt:

Ingrediënten:

  • 1 grote wortel
  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 300 ml melk
  • Vanille geur
  • Kandijsuiker (voor de karamel)

Bereiding van de wortelpudding:

  1. Begin met het raspen van de rauwe of gekookte wortel.
  2. Smelt de suiker in een pan tot karamel ontstaat.
  3. Doe de wortel, de vanille-essence, de eieren, de suiker en de melk in een blender en meng.
  4. Als alles goed geïntegreerd is, giet je het met een lepel in de gekarameliseerde vorm om te voorkomen dat het te veel valt. Dek af met plasticfolie en bak au bain-marie op 180°C gedurende ongeveer een uur.
  5. Controleer na de kooktijd of de pudding gaar is door er een tandenstoker in te steken. Komt deze er droog uit, dan is hij klaar. Laat minimaal 4 uur afkoelen en in de koelkast staan.
  6. Haal de vorm voorzichtig uit de vorm en verwarm de vorm lichtjes op het fornuis op laag vuur om het proces te vergemakkelijken.

Geniet nu gewoon van dit verfrissende genot!


Princess Roses