De warme zomerdagen geven je de mogelijkheid om je vrienden te zien bij een barbecue. Bied ze als alternatief voor kleine klassiekers of gevogelte een lamskebap aan met groenten naar keuze.
Je hoeft geen kebap te kopen, als je het in je eigen keuken kunt bereiden. Wij laten je zien hoe je een heerlijk gerecht maakt, dat je kunt serveren met prei, uien en tomaten of met yoghurtsaus, couscous, gekookte aardappelen, naar keuze.
Het originele kebaprecept gaf aan dat het vlees in blokjes werd gesneden of fijngehakt en bereid in de vorm van gehaktballetjes, gemengd met noten en kruiden. Het vlees wordt meestal gemarineerd in olijfolie en citroensap, met verschillende kruiden, knoflook, hete pepers, gerookte paprika. Er werd ook gebruik gemaakt van groenten zoals aardappelen, tomaten, aubergines of uien. Kies het door ons voorgestelde recept of een andere combinatie die u of uw dierbaren lekker vinden.
Ingrediënten voor drie porties
600 g lamsgehakt
1 rode ui
2 teentjes knoflook
paprika
droge gember
koriander
40 ml olijfolie
Zie ook:
Hoe kebap te maken
Pureer de ui met de teentjes knoflook en meng deze met het lamsgehakt.
Voeg naar smaak de olijfolie, koriander, paprika en gedroogde gember toe.
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Vorm de kebab met natte handen en plaats deze op de spiesjes. Je bakt ze aan beide kanten bruin en serveert ze eventueel met prei, rode ui en granaatappelpitjes.
FOTO: Shutterstock