Kweek je koolrabi! Ze zijn lekker, sappig en gezond!

Tips voor het kweken van bloemen

Meestal eten we koolrabi vers, omdat ze lekker knapperig zijn en een sappige en verfrissende smaak hebben, maar ook na warmtebehandeling erg lekker zijn.

Hoe kun je ze laten groeien?

Om ze goed te laten presteren, moeten ze van de juiste grond worden voorzien. De grond moet goed worden verwerkt, met toevoeging van rijpe humus, zodat deze voldoende voedingsstoffen bevat voor de voeding van de vrucht. Wij voegen zeker geen verse mest toe, want koolrabi lust dit niet. We planten de zaailingen slechts zo diep op het bed als ze in de voorkweekbakken of in de kas stonden, niet dieper, omdat ze anders erg vervormde knollen zouden gaan vormen. Na het planten bedekken we de zaailingen met niet-geweven stof, die ze beschermt tegen de aanval van ongewenste insecten, zoals de koolmolenaar en vooral zijn rupsen, en ook helpt om de planten te beschermen tegen temperatuurschommelingen, die in april kunnen optreden. komt.

Bij boerenkool is het erg belangrijk om op de dressing te letten. Dit moet regelmatig zijn, omdat schommelingen in de wateropname ervoor zorgen dat de pompoenen vaak barsten. Hoewel er soorten zijn die bestand zijn tegen scheuren, raden wij toch aan om regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat er voldoende dressing aanwezig is, zodat de knollen niet houtachtig worden, waardoor ze hun heerlijke en knapperige smaak verliezen.

Voor mooie grote knollen is het ook noodzakelijk om voldoende afstand tussen de individuele zaailingen aan te houden. Over het algemeen moet de beplanting in de clip 25×25 cm zijn voor vroege rassen, die kleiner worden geoogst, en 40×30 cm voor late rassen.

Wanneer oogsten we boerenkool?

De vegetatieperiode van de vroege variëteiten die bedoeld zijn voor versnelling bedraagt ​​ongeveer 80-82 dagen, voor zomervariëteiten varieert deze tussen 85-90 dagen en voor late variëteiten kunnen we rekenen op maximaal 105 dagen. Vroege variëteiten van beide kleuren worden geoogst wanneer de pompoenen een diameter van ongeveer vijf centimeter bereiken, omdat ze hun kwetsbaarheid en sappigheid verliezen naarmate ze groter worden. Tot deze rassen behoort bijvoorbeeld de blauwe Ballot F1, en de meest populaire witte rassen zijn Luna, Korfu F1 of Kref F1.

Waarom zijn ze ook gunstig voor onze gezondheid?

Deze groenten bevatten een grote hoeveelheid vitamine C, mineralen, vooral kalium, die helpen de bloeddruk in evenwicht te houden, en zijn een rijke bron van vezels, ook oplosbaar in een onoplosbare vorm, wat zeer gunstig is voor het spijsverteringsstelsel van de lichaam en helpt ook om schadelijke kankerverwekkende stoffen uit het lichaam te verwijderen. De grote hoeveelheid vitamine E in koolrabi heeft positieve effecten op de huid en haarwortels. Het wordt aanbevolen om minimaal 4 keer per week boerenkool te eten, vers of gekookt.

Princess Roses