Koekjessandwiches met walnotencrème. Verban stress en geef je energie!

Koekjessandwiches met walnotencrème.  Verban stress en geef je energie! Tips voor het kweken van bloemen

Alles wat je in je eigen keuken bereidt, zelfs een dessert met zelfgebakken koekjes, smaakt ontzettend lekker, omdat je het precies kunt maken zoals jij wilt. Wij laten je zien hoe je koekjes maakt met koffie en een heerlijke vulling, met chocolade en noten.

Houd jij van chocolade en koffie? Je kunt van beide genieten in dit dessert, dat ook een vullende snack kan zijn, of je nu thuis bent, op het werk of onderweg boodschappen doet. Het koekjesdeeg maak je snel. Het duurt langer om het in de koelkast te bewaren (een half uur) en te bakken nadat je ze de gewenste vorm hebt gegeven. Het vullen kost ook niet veel tijd. Vergeet niet de walnoot een beetje bruin te maken voordat je hem hakt! Het geeft een buitengewone smaak aan de room die je tussen de koekjes doet.

Wist je dat noten belangrijke bronnen zijn van Omega-3-vetzuren en dat deze goede vetten de hersenfunctie verbeteren, stress bestrijden en het risico op depressie verminderen? Hier is een goede reden om ze in je dieet op te nemen met dit koekjesdessert met walnotencrème.

Ingrediënten voor 30 stuks

Voor de koekjes:

350 g bloem

20 g cacao

½ theelepel zout

200 g ong

100 g suiker

2 eetlepels oploskoffie

2 eetlepels heet water

vanille geur

Voor de vulling:

140 g melkchocolade

140 g geroosterde walnoten

220 g ong

100 g poedersuiker

125 ml room voor de slagroom

½ theelepel zout

vanille geur

Zie ook:

Methode van voorbereiden

Je mengt de bloem, cacao en zout en voegt vervolgens de boter, suiker, koffie opgelost in water en vanille-essence toe tot het mengsel licht en luchtig wordt.

Rol het deeg uit, dek het af met huishoudfolie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast. Verwijder op het einde de folie, snijd de koekjes door en prik ze vervolgens in met een vork. Leg ze in een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze zeven tot tien minuten in de voorverwarmde oven.

Herhaal de procedure met het resterende deeg. Smelt voor de vulling de in stukjes gesneden chocolade in een stoombad en voeg vervolgens de boter, de poedersuiker en de gehakte noten toe. Klop de room los en doe deze samen met het zout en de vanille-essence in de vulling.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Draai de helft van de koekjes ondersteboven en bestrijk ze met een royale hoeveelheid vulling. Bedek ze vervolgens met de resterende koekjes.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses