Koekjes met koffie. Welk soort koffie is het beste?

Koekjes met koffie.  Welk soort koffie is het beste? Tips voor het kweken van bloemen

Bovendien hebben deze koekjes in de vorm van gebrande koffiebonen een uitnodigend aroma. Je kunt ze ’s ochtends combineren met een kopje koffie.

Als je van koffie houdt, probeer dan dit recept voor oploskoffiekoekjes! Ze hebben een boeiende vorm en een perfect aroma met chocoladetonen die de smaak van koffie complementeren. Je kunt ze het tweede deel van de dag als tussendoortje aan vrienden of familie serveren, maar pas op met de cafeïne-inname, die je te lang wakker kan houden.

Oploskoffie is afkomstig van hele koffiebonen die tot een fijne consistentie zijn gemalen en zijn bereid met hete stoom onder hoge druk. Volgens de methode ontstaat er een dikke, stroperige siroop, die vervolgens wordt gedehydrateerd. Nadat het is uitgedroogd, wordt het in kleinere stukjes gebroken die we kennen als oploskoffie. De gevriesdroogde variant wordt bereid van hoogwaardige koffie, vooral van Arabica-bonen. In dit geval wordt het koffie-extract bevroren en in korrels gesneden. Deze korrels worden niet gemakkelijk verpletterd onder de druk van de vingers, maar behouden hun vorm. Omdat gevriesdroogde koffie wordt gemaakt van Arabica-bonen en een ander proces gebruikt, kan het duurder zijn. Het aroma is echter bijzonder.

Als u deze koekjes voor kinderen maakt, is het raadzaam cafeïnevrije koffie te gebruiken. Hoewel er een zeer kleine hoeveelheid koffie wordt toegevoegd, kunt u voor uw gemoedsrust de inname van cafeïne beperken of kiezen voor de cafeïnevrije versie of cichoreipoeder. Cichoreikoffie is gemaakt van cichoreiwortel die rijk is aan inuline, een natuurlijk probioticum. Het heeft een koffie-achtig aroma en helpt bij het afslanken, stimuleert de spijsvertering.

Ingrediënten:

½ oplosbare lepel

1 eetlepel heet water

75 gram ong

80 g poedersuiker

1 dooier

125 g bloem

2 eetlepels cacao

1 snufje zout

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Hoe koffiekoekjes te maken

Los de koffie op in water en zet dit opzij. Wrijf de boter met de poedersuiker en roer er met behulp van een garde één voor één de dooier, de koffie, de gezeefde bloem en cacao en het zout door.

Zet de compositie een half uur in de koelkast. Van dit deeg vorm je de koekjes die je in een beklede bakplaat legt.

Zie ook:

Druk ze lichtjes in het midden met een tandenstoker. Zet de pan een half uur in de kou en vervolgens nog eens 10-12 minuten in de oven.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses