Koekjes met havermout en rozijnen. Je moet ze proberen!

Koekjes met havermout en rozijnen.  Je moet ze proberen! Tips voor het kweken van bloemen

Deze rozijnen- en havermoutkoekjes zijn een perfecte thee- of koffiesnack voor iedereen die onverwachts bij je op de stoep staat.

Zacht en consistent, deze haver-rozijnenkoekjes zullen zeker ook bij u thuis een grote hit zijn. Je kunt ze ook samen met de kinderen bereiden, op doordeweekse avonden of in het weekend, als je meer tijd hebt.

Hoe graag je ook van chocoladekoekjes houdt, die met haver zijn anders en veel vriendelijker voor het figuur, als je wat minder suiker aan de compositie toevoegt.

Wist je dat je koffie met haver kunt drinken, sterker nog, het is een ideale combinatie voor wie last heeft van refluxziekte, spijsverteringsproblemen of wie zijn koffie op een lege maag drinkt? De cafeïne in koffie kan de insulineproductie bij mensen met diabetes beïnvloeden. Haver stabiliseert daarom de schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Volgens Medical News Today geeft haver je vezels, vitamines, mineralen en antioxidanten. Als je het dagelijks consumeert, bestrijdt het ontstekingen, verhoogt het de energie en versnelt het de stofwisseling.

Ingrediënten:

125 g bloem

½ theelepel kaneel

½ theelepel natriumbicarbonaat

¼ theelepel zout

150 g havervlokken

100 g plantaardige margarine

100 g bruine suiker

50 g kristalsuiker

1 eetlepel lijnzaadmeel

3 eetlepels warm water

1 pakje vanillesuiker

150 gram rozijnen

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Wrijf het lijnzaadmeel met water en laat het hydrateren. Meng de bloem, kaneel, baking soda en zout. Voeg de havermout toe en zet opzij. Meng apart de plantaardige margarine met de bruine suiker en de kristalsuiker gedurende ongeveer twee minuten.

Voeg het lijnzaadmeel en de vanillesuiker toe en homogeniseer. Spatel tenslotte de rozijnen erdoor. Bedek het deeg met huishoudfolie en zet het een half uur in de koelkast.

Zie ook:

Bekleed een bakplaat en verwarm de oven voor. Vorm ondertussen balletjes van het deeg. Je legt ze in de bakvorm en maakt ze met je vingers iets plat, zodat er ruimte tussen de koekjes overblijft. Bak ongeveer 10-15 minuten. Ga op dezelfde manier te werk met het resterende deeg.

FOTO: Shuttrestock

Princess Roses