Knoflookroomsoep. Een heerlijk en hydraterend preparaat

Knoflookroomsoep.  Een heerlijk en hydraterend preparaat Tips voor het kweken van bloemen

Zelfs als het zomer is, betekent dit niet dat u 100% beschermd bent tegen luchtweginfecties. De laatste tijd is het aantal gevallen van Covid-19 van de ene op de andere week toegenomen, tot ongeveer 690, vergeleken met 260 aan het begin van de zomer. Daarom is het zelfs in het warme seizoen raadzaam om je immuunsysteem te ondersteunen met een dieet. Een romige knoflooksoep is misschien precies wat je nodig hebt!

Aangewezen voor een goede hydratatie, kunnen soepen, ook die in de vorm van room, een goede keuze zijn als u een lichter gerecht wilt, geschikt als het erg warm is. Knoflookroomsoep kost niet veel tijd om te bereiden en is heerlijk. Naast het versterken van de immuniteit of het versnellen van de genezing bij ziekte, helpt knoflook ook om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, wat een goed alternatief is bij ontgiftingsbanden. Het bestrijden van parasieten, schimmels en microben in het lichaam zorgt voor een goede algemene conditie, een superieure levenskwaliteit en een lang leven.

Wist u dat knoflook, als het langdurig wordt geconsumeerd, in verschillende vormen, het niveau van LDL-cholesterol, ook wel slechte cholesterol genoemd, aanzienlijk kan verlagen, terwijl het niveau van HDL of goede cholesterol kan stijgen. De onderzoekers concludeerden dat dit effect kan worden toegeschreven aan de allicine in knoflook.

Ingrediënten voor twee porties

3 hoofden van

700 ml heldere groentesoep

1 ui

40 ml olie

200 ml kookroom

hoog

pijper

croutons

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Verwarm de oven tot 170°C. Pel de teentjes knoflook van twee koppen, doe ze in aluminiumfolie en bak ze een half uur.

Snipper de ui en karamelliseer deze in olie. Voeg vervolgens de gekookte teentjes knoflook, de schoongemaakte rauwe knoflookteentjes, de kippenbouillon, zout en peper naar smaak toe.

Zie ook:

Laat het een half uur koken, op laag vuur. Pureer de soep met de blender, voeg vervolgens de kookroom toe en homogeniseer. Je serveert het met croutons.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses