Kipfilet met limoensaus. Het is klaar in 30 minuten!

Kipfilet met limoensaus. Het is klaar in 30 minuten! Tips voor het kweken van bloemen

Met slechts een paar ingrediënten bereidt u een eenvoudige en heerlijke lunch. Gegrilde kipfilet met limoensaus is een goede keuze voor een menu waarmee je een paar extra kilo’s kwijt wilt.

Kipfilet is een belangrijke bron van eiwitten (21 g per honderd gram), essentiële vitamines (B6, B12 E), maar ook mineralen in kleine hoeveelheden. Eiwitten zijn nodig voor het opbouwen van spiermassa en het voorkomen van spierverlies. Het B-vitaminecomplex voorkomt diverse gezondheidsproblemen, zoals staar, dermatologische en hart- en vaatziekten, versterkt de immuniteit, verbetert de spijsvertering en houdt het cholesterolgehalte onder controle.

Pluimveevlees wordt ook aanbevolen voor mensen die een dieet volgen, juist omdat het rijk is aan eiwitten en voedingsstoffen die nodig zijn bij het afvallen. Bovendien behoudt kipfilet de verzadigingstoestand en wordt aanbevolen om in de oven of op de grill te worden bereid.

Ingrediënten voor drie porties

600 g dezosaat

1 limoen

2 teentjes knoflook

30 ml sojabonen

30 ml olie

1 lente-ui

pijper

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in niet al te dunne plakjes. Meng de olie met sojasaus, limoensap en peper naar smaak.

Zie ook:

Bestrijk de plakjes kip goed met deze saus en leg ze op de grill. Bestrijk ze voortdurend met saus, zodat het vlees niet uitdroogt. Je serveert ze met gehakte groene uien.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses