Kipfilet met groene knoflooksaus. Hoe voorkom je dat gevogeltevlees uitdroogt tijdens het bakken?

Kipfilet met groene knoflooksaus.  Hoe voorkom je dat gevogeltevlees uitdroogt tijdens het bakken? Tips voor het kweken van bloemen

Een van de grootste problemen bij het koken van kipfilet is dat deze er droog uitkomt. Met deze tips en dit recept voor kipfilet met knoflooksaus krijg je sappige kip!

Een veelzijdig ingrediënt, pluimveevlees kan in verschillende recepten worden bereid. Een van de grote problemen met dit voer is echter dat de kipfilet tijdens de bereiding vaak uitdroogt.

Kippenvlees bevat vocht dat verloren gaat door invriezen en ontdooien, dus het zou ideaal zijn om het dezelfde dag te kopen als je het gaat koken. Als je geen keus hebt, zet het dan de avond ervoor in de koelkast, zodat het geleidelijk ontdooit.

Een andere tip om te voorkomen dat kip uitdroogt, is door hem in gelijke stukken te snijden, zodat ze even goed gaar worden. Temperatuur is een andere belangrijke factor als het gaat om het verkrijgen van sappige kip. Probeer bij ovengerechten de temperatuur van 180ºC niet te overschrijden.

Gebruik een mengsel van boter en verschillende kruiden om tussen de schil en het vlees te plaatsen. De boter smelt door de hitte, waardoor de kip een geweldige smaak krijgt en de schil goudbruin en knapperig wordt. Een andere optie is om de kip vóór het koken minimaal twee uur in pekel te marineren. Het zal dus zacht, sappig en met een geweldige smaak zijn.

Ingrediënten voor vier porties

2 borsten zonder bot

hoog

pijper

Paprika

knoflook poeder

15 ml olie

Voor de saus:

2 teentjes groene knoflook

peterselie

hoog

30 ml olijfolie

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Meng voor de kip zout en peper, knoflookpoeder en paprikapoeder naar smaak. Bestrijk de kipfilets met olie, snijd ze in stukjes en bestrooi ze met kruiden.

Leg de kipfilet in een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat het ongeveer een half uur staan, totdat het bruin wordt en doordringt. Het is klaar als de vork gemakkelijk in het vlees komt.

Zie ook:

Snijd voor de saus de teentjes knoflook en peterselie naar smaak. Breng op smaak met zout, giet de olijfolie erbij en meng. Serveer de kip met de groene knoflooksaus.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses