Maak dat dessert na waar je oma of moeder je als kind mee verwende! Wij laten je zien hoe je cornuclettes met stront maakt waar je dierbaren ook van kunnen genieten!
Malse, eenvoudige Turkse stronthoorntjes zijn ongelooflijk lekker, vooral kort nadat ze uit de oven zijn gehaald en met poedersuiker zijn bestrooid. Onze versie bevat roomkaas en amandelessence om de cornuclettes speciale smaken te geven.
Vergeet niet het deeg ongeveer een uur te laten afkoelen voordat u het gaat vormen en vullen! Het is het geheim van het verkrijgen van een deeg dat gemakkelijker te vormen en minder plakkerig is. Als je om verschillende redenen de cornuclettes niet kunt bereiden op de dag waarop je het deeg hebt gemaakt, bewaar het dan in de koelkast, maar niet langer dan een dag, tien uur zou ideaal zijn. Houd er rekening mee dat u bij deeg met gist het risico loopt dat het na het invriezen hard wordt!
ingrediënten
225 gram ong
225 gram roomkaas
½ theelepel
½ theelepel zout
300 g bloem
150 g stront met rozensmaak
poedersuiker
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Bereidingswijze
Klop de boter met de roomkaas tot een gladde massa. Voeg de amandelessence, het zout en de bloem toe.
Zodra het deeg klaar is, vormt u er een bal van en legt u deze op vershoudfolie. Maak het deeg plat en bedek het volledig met folie. Je zet het ongeveer een uur in de koelkast.
Bekleed een bakplaat. Verdeel het deeg in tweeën en laat de rest afkoelen. Je rolt het uit en snijdt het in vierkanten. Je versnippert de stront, plaatst een stuk in het midden van elk vierkant en wikkelt het in.
Zie ook:
Leg de croissants in de bakplaat en zet ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Herhaal de procedure met het resterende deeg en zo. Haal aan het einde de kegels door poedersuiker.
FOTO: Shutterstock