Kebab op de grill. Hoe je het snel klaarmaakt

Kebab op de grill.  Hoe je het snel klaarmaakt Tips voor het kweken van bloemen

Het is niet nodig om kebabs te kopen als je ze in je eigen keuken kunt maken. Wij laten u zien hoe u een heerlijk gerecht kunt bereiden, waarna u een bijgerecht van aardappelen, couscous of yoghurtsaus kunt zetten.

Het geheim van Turks eten zijn de gebruikte kruiden en de manier waarop het vlees wordt gemarineerd. Een eenvoudige gegrilde kip kan veranderen in een maaltijd die je meeneemt op een echte culinaire reis. Volgens , de kebab is een gerecht van oorsprong uit het Midden-Oosten of Centraal-Azië dat kleine stukjes lams- of rundvlees combineert met groenten die aan een spies worden gezet en gekookt.

De naam kebab komt van een Perzische term die is overgegaan in het Arabisch (kabāb) en Turks (kebap). Kebabvlees wordt meestal in blokjes gesneden of kafta, gehakt en tot gehaktballetjes verwerkt, gemengd met noten en kruiden. Het vlees wordt meestal gemarineerd in olijfolie en citroensap, met verschillende kruiden, knoflook, hete pepers, gerookte paprika. Veelgebruikte groenten zijn aubergine, tomaten, aardappelen en uien.

Ingrediënten voor twee porties

Voor kebab:

500 g runder- en varkensgehaktmengsel

30 ml olie

1 witte ui

droge munt

paprika

routebeschrijving

hoog

pijper

Voor de saus:

150 g Griekse yoghurt

1 teentje knoflook

20 ml olijfolie

Citroen schil

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Maak de ui schoon en rasp deze, meng deze met olie, vlees en breng op smaak met paprika, munt, komijn, zout en peper.

Vorm de kebab met natte handen en plak deze op spiesjes. Je legt hem op de grill en bruint hem aan alle kanten bruin.

Zie ook:

Meng voor de saus de yoghurt met de olijfolie, het geperste teentje knoflook en de citroenschil naar smaak. Serveer de kebab met yoghurtsaus.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses