Kastanjes zijn NIET allemaal eetbaar, sommige zijn GIFTIG: zo kun je ze onderscheiden

Tips voor het kweken van bloemen

Het komt vrij vaak voor dat sommige mensen in de herfst in het ziekenhuis worden opgenomen omdat ze oneetbare kastanjes hebben gegeten.

Kastanjevergiftiging, in deze tijd van het jaar, is erg hoog. Waarom? Blijkbaar zou er een soort van zijn giftige kastanje, waar u op moet letten. Dit is de Indiase kastanje, oneetbaar en vaak verward met de gewone kastanje die we gewoonlijk in de keuken consumeren.

Dit is belangrijk om te weten, vooral als je ze zelf oogst. Eerst moet je de kenmerken van de twee soorten kastanjesen details herkennen. Paardenkastanjes zijn de zaden van de paardenkastanje, een plant die meestal alleen voor sierdoeleinden wordt gebruikt.

Het verschil tussen eetbare kastanjes en giftige kastanjes, hoe je ze kunt onderscheiden

De paardenkastanje is een zeer wijdverspreide boom op ons grondgebied, hij is te bewonderen in steden, parken en in veel wilde gebieden. Het gaat over een prachtige plant, niet verrassend gekweekt voor sierdoeleinden. De paardenkastanje produceert zaden die sterk lijken op gewone kastanjes en die veel mensen misleiden. Het is echter dus een ander soort voeding.

Waarom zijn kastanjes oneetbaar? Omdat, als geheel, giftige stoffen bevatten saponinen genoemd. Deze veroorzaken, indien ze worden opgenomen, verschillende aandoeningen, waaronder misselijkheid, buikkrampen, keelirritatie en maag-darmproblemen. In ernstige gevallen kunnen ze zelfs de nieren beschadigen.

Paardenkastanjes worden gevonden in een schelp met weinig doornen, een egel geproduceerd uit de paardenkastanjeboom. Het is sindsdien een andere egel dan de gewone eetbare kastanjes bevat slechts één kastanjeOok is hij groen van kleur. De te eten kastanjes, de vrucht van de kastanje, worden echter verzameld in een donkerder gekleurde schaal, die naar bruin neigt. Deze egel, die veel meer doornen heeft, bevat meerdere vruchten, zelfs 3 of 4 kastanjes.

Hoe voedselvergiftiging door giftige kastanjes te voorkomen

Op internet geven velen advies over hoe je de twee soorten kastanjes kunt onderscheiden. Velen schrijven bijvoorbeeld dat paardenkastanjes veel groter zijn dan eetbare. Dit is over het algemeen het geval, maar het is niet altijd waar. Daarom is vertrouwen op afmetingen verkeerd. Dus hoe begrijp je welke kastanje het is? Moeten let op enkele details.

Als je ze bijvoorbeeld goed observeert, is het eerste detail dat naar voren komt de kleur van de basis van de schaal. De giftige kastanje heeft een zeer lichte, bijna witte cirkel aan de basis, in tegenstelling tot de eetbare kastanje, die een bruine cirkel heeft, bijna dezelfde tint als de schil.

Verder, de vorm is andersAls de gekke kastanje een ronde vorm heeft, heeft de eetbare een afgeplatte vorm, met slechts aan één kant een afgerond deel. Uiteindelijk, kijk maar naar de punt, de eetbare heeft er een, met een plukje, terwijl de gekke een vrijwel afwezige afgeronde punt heeft en zonder plukje. Het onderscheiden van de twee soorten is vrij eenvoudig, dus als je kastanjes verzamelt, moet je voorzichtig zijn.

Princess Roses