Kaneelbrood voor Pasen – ze zijn perfect en erg lekker

Kaneelbrood voor Pasen – ze zijn perfect en erg lekker Tips voor het kweken van bloemen

reclame

Je zult dol zijn op dit recept voor kaneelbroodjes, die perfect zijn voor deze paasperiode, en erg lekker en heerlijk zijn.

Ingrediënten:

  • 1 kg tarwemeel
  • 1 theelepel gist
  • 3 hele eieren
  • 0,5 kg bruine suiker
  • Schil van 1 citroen
  • Schil van 1 sinaasappel
  • 100 gram boter
  • 3 dl melk
  • 1 dl olie
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • Suiker om te bestrooien (optioneel)
  • Eigeel om te bestrijken

Voorbereiding:

  • Combineer alle ingrediënten in een kom.
  • Kneed alles door elkaar, voeg eventueel nog wat bloem toe.
  • Rol het maisbrood uit en leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bestrijk met eigeel en bestrooi met een beetje suiker (ik gebruik ook muscovadosuiker, want als het de oven in gaat blijven de suikerkristallen groot, waardoor de broden knapperiger worden)
  • Plaats in de oven, die voorverwarmd moet worden tot 200°C.
  • De kooktijd is afhankelijk van de grootte van het brood, maar als ze bruin beginnen te worden, houd ze dan in de gaten, want ze zijn bijna gaar.

Bron met alle rechten voorbehouden:

Princess Roses