Kalfsstoofpot met bier. Zo verjaag je herfstasthenie en vermoeidheid!

Kalfsstoofpot met bier. Zo verjaag je herfstasthenie en vermoeidheid! Tips voor het kweken van bloemen

Als je de manier waarop je kookt een beetje wilt veranderen, probeer dan dit recept voor rundvleesstoofpot met bier. Naast de extra eiwitten die het eten van rundvlees je oplevert, bestrijdt dit preparaat de symptomen van herfstasthenie.

Specialisten in de traditionele Chinese geneeskunde beweren dat een bepaald dieet ons kan beschermen tegen de onaangenaamheden van asthenie in de herfst. Het beveelt voedingsmiddelen aan die zogenaamde warme energie bevatten. Voor deze periode beveelt de traditionele Chinese geneeskunde voedingsmiddelen aan die het lichaam helpen zich aan te passen, inclusief de consumptie van rundvlees.

Als u ook asthenie ervaart, kunt u last krijgen van spierzwakte, geheugenproblemen, bloedarmoede, vermoeidheid en stemmingsstoornissen. Een mogelijke oorzaak zou een tekort aan vitamine B12 kunnen zijn, wat je kunt bestrijden door rundvlees te eten.

Samen met rundvlees heeft dit stoofvlees een bijzondere smaak dankzij het bier. Kies er een die niet te bitter is, zodat de smaak niet in de saus terechtkomt. Een bruin bier heeft een sterkere smaak en voegt een bittere smaak toe, terwijl een licht bier, zoals een pils, een lichtere smaak toevoegt. Ook alcoholvrij bier leent zich uitstekend voor dit recept.

Ingrediënten voor drie porties

2 plakjes spek

500 gr

2 uien

4 teentjes knoflook

60 g tomatenpuree

400 g heldere vleessoep

500 ml bier

2 wortels

hoog

pijper

2 laurierblaadjes

15 g maïszetmeel

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Zo maak je kalfsstoofpot met bier

Je snijdt het spek en bakt het in een pan totdat het zijn vet loslaat, dan haal je het eruit en doe je het in stukjes gesneden vlees in het overgebleven vet. Bak het aan beide kanten bruin, haal het eruit en vervang het door gehakte ui en geperste knoflook. Voeg, nadat het glazig is geworden, de tomatenpuree toe, giet het bier en de vleesbouillon.

Zie ook:

Voeg de laurierblaadjes, het vlees en de gesneden wortels toe en breng op smaak met zout en peper.

Dek af en laat de stoofpot op laag vuur koken tot het vlees erin dringt. Voeg het spek toe, giet een paar lepels saus over het zetmeel, meng en doe het over de stoofpot. Laat het nog een minuut koken, tot de saus dikker wordt, en zet het dan opzij.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses