Je zult niet geloven hoeveel planten je kunt eten en hoe lekker ze smaken

Tips voor het kweken van bloemen

Ieder van jullie zal in je kindertijd vast wel eens de zin gehoord hebben dat wat op de grond ligt niet wordt opgevangen, en zeker niet in de mond wordt gestopt. Maar voor sommige planten is deze regel een uitzondering. Planten die normaal in de natuur groeien, kunnen heel gezond zijn en bovendien ontzettend lekker smaken. Hoe zijn ze?

Stem in de Receptenpoll en win!

De traditionele lezersenquête is terug. Stem op uw favoriete bedrijf en wij doen mee aan een loting voor waardevolle prijzen.

Bron: Youtube

Welke planten zijn eetbaar

In de natuur is het met planten anders dan in je tuin. Planten die vrij groeien bevatten andere stoffen die hen beschermen tegen aanvallen door schimmels en insecten. Sommige zijn giftig, maar sommige kunnen u voorzien van vitamines en mineralen en kunnen uw dieet verrijken.

De eerste van de eetbare planten is de paardenbloem, die momenteel bloeit zover het oog reikt, omdat het hun tijd is. Dit betekent echter niet dat je de hele bloem opeet, vooral de paardenbloemblaadjes zijn lekker, die bijvoorbeeld heerlijk zijn in een salade. Van de bloemen kun je een heerlijke siroop maken.

Een andere plant met zeer smakelijke bladeren is de bugel. Het is zelfs nodig om de bugel vaker te plukken, omdat het een invasieve plant is en de natuur je zeker zal bedanken als je hem eet.

Planten voor in het menu

Als je een vogel vindt die in bloei staat, aarzel dan niet om hem aan de salade toe te voegen. Het heeft een zeer kort groeiseizoen en bloeit dus vrijwel het hele jaar door. Het is absoluut heerlijk in een salade. Een andere eetbare plant die u niet bang hoeft te maken om in uw dieet op te nemen, is brandnetel. Het staat vooral bekend om zijn helende eigenschappen en je kunt het gebruiken als vervanging voor spinazie als je het kookt, of je kunt er brandnetelthee van maken, wat erg gezond is.

Hoewel zegge door tuinders als onkruid wordt beschouwd, kan het in werkelijkheid een eetbare en zeer heerlijke groente worden.

Zowel de bladeren als de knoppen en bloemen, die licht bitter zijn, zijn eetbaar. Je kunt het meestal vinden aan de randen van wegen of trottoirs. Als je het mee naar huis neemt en grondig afspoelt, kun je er zelfs augurken van maken. En je hebt ze helemaal gratis.

gerelateerde artikelen

Bronnen: www.kytkykjidlu.cz, www.bylinkyprovsechny.cz

Princess Roses