Je verjongt door te eten. Voedingsmiddelen met retinol, de anti-verouderingsvitamine

Je verjongt door te eten.  Voedingsmiddelen met retinol, de anti-verouderingsvitamine Tips voor het kweken van bloemen

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van retinol als ingrediënt in sommige cosmetische producten, maar wist je dat het ook in voedingsmiddelen zit? Ontdek wat ze zijn en hoe je veroudering kunt vertragen!

Het is bekend dat retinol veroudering vertraagt. Het wordt ook wel vitamine A genoemd en vind je in voeding. Via de voeding krijg je je retinol binnen zonder dat je last krijgt van huidirritaties.

Retinol, of vitamine A, wordt normaal gesproken aangetroffen in dierlijke producten en is essentieel voor het behoud van de gezondheid van de huid door de productie van collageen te stimuleren, rimpels te vervagen en de celregeneratie te bevorderen, zodat dode cellen achterblijven.

De gunstige effecten van retinol uit de voeding

Een adequate consumptie van vitamine A is, net als alle essentiële voedingsstoffen, essentieel voor een goede gezondheid, omdat het de huid verjongt, de ogen en het immuunsysteem gezond houdt en bijdraagt ​​aan het ijzermetabolisme. Het is een krachtige antioxidant met een beschermende werking tegen vrije radicalen die cellulaire oxidatie veroorzaken. Zo helpt het de celveroudering tegen te gaan, grijpt het in bij de vorming en het onderhoud van weefsels en helpt het infecties te voorkomen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Beste voedselbronnen van retinol

Voor extra retinol uit de voeding moet je zo vaak mogelijk eten: rund- en varkenslever, hete pepers, spinazie (100 gram spinazie bevat maximaal 771 microgram vitamine A). Naast retinol is spinazie rijk aan vezels, vitamine C, vitamine B, vitamine E en mineralen (ijzer, kalium, magnesium, mangaan). En droge en verse aromatische kruiden brengen je extra vitamine A. Dille is een van de beste plantaardige bronnen, maar ook andere aromatische kruiden bieden het: oregano, peterselie, laurier, tijm.

Zie ook:

Wortel en zoete aardappel bevatten. Over het algemeen bevatten oranje en gele groenten caroteen. Voeg hieraan het ei toe, met 591 microgram vitamine A per 100 g.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses