Je aardbeien gaan niet beschimmelen en blijven veel langer VERS: dat weet iedereen tijdens het seizoen!

Tips voor het kweken van bloemen

Het aardbeienseizoen is aangebroken in volle vaart en velen maken gebruik van de mogelijkheid om zelf op te halen.

Als u echter een grotere verzamelt overvloed aan deze heerlijke zoete vruchtenis het belangrijk om ze goed op te slaan of direct te verwerken.

Anders kunnen aardbeien snel gaan schimmelen.

Vanuit het portaal hebben wij een leuke tip voor je, waardoor aardbeien lang vers blijven en niet beschimmelen.

Hoe rijpe aardbeien bewaren?

Slowaakse juni-aardbeien zijn zacht en sappig, dus het is belangrijk om te weten hoe ze bewaard moeten worden.

Om te voorkomen dat aardbeien te snel bederven, moet je meer doen dan ze alleen in de koelkast bewaren.

Omdat zacht fruit relatief gemakkelijk onder druk te zetten is, zijn ze het beste slechts in één laag stapelen.

Voordat we de aardbeien in de koelkast bewaren, moeten we ze zo sorteren ze gooiden de kapotte weg – als we ze samen met anderen in een container stoppen, zullen ze degenen die nog steeds lekker smaken, ‘infecteren’.

Aardbeien in een doos

De rest van de aardbeien moet in de koelkast worden geplaatst voordat ze worden afgespoeld, omdat ze gemakkelijk water opnemen en waterig worden.

Het is ook belangrijk, en misschien wel het allerbelangrijkste, om de stelen niet af te snijden.

Aardbeien blijven langer vers.

Plaats ze in een enkele laag in de doos op een papieren handdoek.

De doos moet een vlakke bodem hebben, zodat de aardbeien niet tegen elkaar drukken.

Bedek dergelijke aardbeien met keukenpapier en bewaar ze in de onderste lade van de koelkast.

Als deze omstandigheden worden nageleefd, blijven ze enkele dagen vers.

Hoe aardbeien goed wassen?

Er is een gemakkelijke manier om er vanaf te komen chemicaliën uit aardbeien.

Bereid een oplossing van water en azijn.

Giet water en azijn in een verhouding van 3:1 in de kom.

Week de aardbeien in de oplossing.

Het fruit moet er ongeveer 5 minuten in liggen.

Bereid een oplossing van water en zuiveringszout.

Giet water in de tweede kom en voeg 1 theelepel zuiveringszout toe aan 1 liter water.

Doe de aardbeien in de baking soda-oplossing.

Er zou fruit in moeten zitten blijf nog 5 minuten.

Spoel de aardbeien grondig af met schoon water.

Droog de aardbeien met keukenpapier.

Klaar, nu zijn ze perfect gewassen en klaar om te eten.

Eet smakelijk!

Princess Roses