Dit eenvoudige recept voor capresesalade is gewoonweg heerlijk, ongeacht het seizoen! Tomaten, basilicum en mozzarella vormen een ontzettend goede combinatie. Samen met pasta is het een perfecte salade voor een barbecue of picknick.
Capresesalade is een salade die oorspronkelijk uit Italië komt. Het bestaat uit tomaten, verse mozzarellakaas, basilicum en olijfolie. Omdat deze salade uitsluitend tomaten, basilicum, kaas en olijfolie bevat, is hij gluten- en graanvrij.
In de koelkast is hij twee tot drie dagen houdbaar, maar het is beter om hem direct na bereiding te eten. Als je lactose-intolerant bent, gebruik dan lactosevrije mozzarella of voeg, als je wilt vasten, meer groenten toe, zoals komkommer of paprika. Je kunt er verschillende gekleurde tomaten in doen. Stel de salade onmiddellijk samen nadat u alle ingrediënten hebt gesneden.
Ingrediënten voor twee porties
200 g pasta
200 gram mozzarellabolletjes
200 g kerstomaatjes
basilicum blaadjes
hoog
pijper
30 ml olijfolie
30 ml citroensap
balsamico azijn
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Methode van voorbereiden
Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de kerstomaatjes een minuutje in heet water en snij ze vervolgens doormidden. Je voegt ze toe over de uitgelekte pasta, legt de mozzarellabolletjes en gescheurde basilicumblaadjes.
Zie ook:
Meng de olie met citroensap en balsamicoazijn naar smaak. Giet de vinaigrette over de salade en breng op smaak met peper en zout.
FOTO: Shutterstock