Is het veilig om gekookte kip in de vriezer te bewaren? Maar soep?

Is het veilig om gekookte kip in de vriezer te bewaren?  Maar soep? Tips voor het kweken van bloemen

Heb je een restje gekookte kip over en kun je niet wachten om het weg te gooien? Je vraagt ​​je misschien af ​​of het wel of niet goed is om het in de vriezer te leggen, net als elk ander voedsel, dus ontdek het juiste antwoord in de volgende regels!

Kip heeft vlees dat rijk is aan eiwitten, lekker is en minder calorieën bevat dan andere soorten vlees. Als bewijs het feit dat het niet ontbreekt in de Roemeense keuken! Je kunt bijna elk hartig gerecht van kip bereiden, namelijk: stoofschotels, steaks, soepen, sandwiches, salades en de lijst gaat maar door. Maar wat als je te veel hebt gekookt en het niet kunt verdragen om het in de prullenbak te gooien? Is het raadzaam om gekookte kip in te vriezen?

Lees ook:

Gelukkig is het antwoord ja! Voorwaarde is dat dit vlees onder optimale omstandigheden wordt ingevroren en niet langer dan vier dagen in de vriezer wordt bewaard, omdat de smaak dan verandert. Dus als je biefstuk of stoofpot over hebt van het avondeten, hoef je het alleen maar in een luchtdichte verpakking te doen, nadat je ervoor hebt gezorgd dat het gerecht koud is, en het in de vriezer te leggen.

Het is uiterst belangrijk om warme kip nooit in de vriezer te leggen! Het verlagen van de temperatuur van het vlees verkleint de kans op besmetting en door voedsel overgedragen ziekten. Laat gekookt vlees, net als bij rauwe kip, niet langer dan twee uur op kamertemperatuur staan!

Kun je inclusief soep invriezen?

Kippensoep is een gerecht dat door veel mensen wordt gegeten, waaronder knoedelsoep en noedelsoep. Het goede nieuws is dat dergelijke preparaten ook in de vriezer, in bakjes of hermetisch afgesloten zakken kunnen worden bewaard! De uitzondering vormen soepen en gerechten gemaakt met room en aardappelen, die in de vriezer hun smaak en textuur zullen veranderen!

Lees ook:

Hoe gekookte kip op de juiste manier te ontdooien

Klassiek ontdooien, op het aanrecht of in een kom met koud water, bevordert de groei van bacteriën. Direct op het vuur ontdooien is ook niet gezond! Het wordt aanbevolen om de kip in de koelkast, op een lage temperatuur, te ontdooien.

Als de kleur van het vlees is veranderd (vooral als het geel of groen is geworden) of als het vies ruikt, gooi het dan meteen weg!

Fotocredit: Shutterstock

Princess Roses