Ik heb al JAREN geen fruit meer ingeblikt of ingevroren, en toch blijft het tot wel 1 jaar VERS: Weinig mensen kennen deze methode!

Tips voor het kweken van bloemen

Leer een unieke manier om fruit te bewaren, dankzij welke het blijft 12 maanden vers.

Het is een heel eenvoudige methode die u zeker zal stellen de hele winter heerlijk fruit van uw oogst.

Probeer een kijk zelf maar!

Fruit zonder inblikken

Volg deze aanbevelingen van het YouTube-kanaal

Benadering:

Pluk de vrucht altijd vers en intact.

Het mag niet dood of verrot zijn.

Doe het in een vergiet.

Meerdere keren spoelen met koud water.

We zullen voorbereiden gesteriliseerde glazen met een inhoud van 1500ml.

Naar droog doe het fruit in het glas tot de bovenkant vullen.

Als je bijvoorbeeld kersen in de glaasjes wilt doen, doe ze dan eerst afbouwen.

Als je met fruit gevulde glazen hebt, giet er kokend water overheen.

Vervolgens water uit glazen giet in de pot.

Kook het water in de pot.

In de tussentijd kun je in elk glas giet 2 eetlepels kristalsuiker.

Nu gekookt water giet opnieuw in elk glas.

Sluit hem vervolgens goed af met een deksel en wikkel hem in een deken, waar je hem laat afkoelen.

Bewaren bij een temperatuur tot 18 °C en het fruit blijft 1 jaar vers.

Bonus: Fruit inmaken zonder suiker en zonder augurk

Deze tip voor het inblikken vond ik op de website – ik heb zowel hier als in het buitenland gezocht, omdat zowel mijn man als mijn moeder diabetes hebben en ze geen normaal inblikken met suiker kunnen maken.

Dit is een uitstekende manier om de natuurlijke smaak van het fruit te behouden en ervan te genieten de gezondste vorm van ingeblikte goederen.

Het is noodzakelijk om rijp zoet fruit te kiezen dat vrij is van schade, tekenen van rot of schimmel. Kies alleen voor eersteklas fruit, je doet het tenslotte voor jezelf en je gezin. 🙂

Hoe je dat doet?

Soortgelijk op deze manier kunnen we elk fruit bewarenwaarvan we normaal gesproken compotes maken – perziken, abrikozen, kersen en aardbeien.

Eerst steriliseren we de glazen – we kunnen ze koken, of bijvoorbeeld de magnetron gebruiken – jen ik steriliseer de deksels en glazen in de magnetron en wrijf vervolgens de deksels en randen van de glazen in met alcohol

Leg het fruit in de glazen (klein fruit hoeft niet te worden gesneden – grotere zoals abrikozen, appels of peren worden gesneden).

Laag naar boven en bestrooi met een beetje zout – het werkt op dezelfde manier als het bakken van taarten, het zout ondersteunt de zoetheid en is tevens een conserveermiddel.

Ik heb gelezen dat sommige mensen helemaal geen zout gebruiken, maar ik voeg het toe.

Soortgelijk druk het gelaagde fruit met de deksel in het glasmoet het deksel goed gesloten zijn.

Na sterilisatie geeft het fruit sap af en is het zelfs zonder toevoegingen zoet.

Als je het echter nog zoeter wilt maken, gebruik honing, die je vóór de sterilisatie aan het fruit toevoegt en enkele uren samen laat “marineren”. – doe dan een laag in glazen (ongeveer 2-3 eetlepels honing per 1 kg fruit).

Steriliseer in een pot gedurende 10 minuten (JIk steriliseer appels en frambozen slechts 5 minutenzodat ze niet volledig koken) bij een temperatuur van 80-90 graden.

Je zult zien dat de vrucht zijn sap heeft vrijgegeven – het sap zal het belangrijkste conserveermiddel zijn, dus kijk of dit het geval is. fruit bedekt met sap, zo niet, dan steriliseren we het een tijdje.

Draai ondersteboven, dek af met een deken en laat volledig afkoelen. en bewaar in de voorraadkast, zoals normale conserven. Uiteraard mag de dop niet lekken of anderszins los zitten.

De vrucht heeft een uitstekende smaak, hij is gewoon zoet en heerlijk!

Succes!

Eet smakelijk!

Princess Roses