Idee voor een koud dessert: perziksorbet met wijn

Idee voor een koud dessert: perziksorbet met wijn Tips voor het kweken van bloemen

Heeft u toevallig te veel perziken gekocht en lopen ze het risico te bederven? Het lekkerste dessert dat je in deze periode met perziken kunt maken is een sorbet. Wat je zegt?

Geurig en zacht, perziken zijn een betrouwbare bondgenoot voor een miljoenen verschijning en een ijzersterke gezondheid. Deze sappige vruchten mag je niet missen in je dagelijkse voeding. Omdat ze rijk zijn aan oplosbare vezels, vergemakkelijken perziken de spijsvertering, voorkomen ze constipatie en verminderen ze het risico op darmkanker. Ze voorkomen ook het optreden van hart- en vaatziekten en helpen diabetes type 2 beter te beheersen. Bovendien zijn ze zeer vullend, waardoor ze een goede bondgenoot zijn bij het afslanken. Wij laten je zien hoe je met dit seizoensfruit een verfrissend dessert maakt!

Ingrediënten voor vier porties

600 gr

150 ml Vin

100 g poedersuiker

300 ml water

350 basterdsuiker

het sap van 3 citroenen

2-3 in plakjes gesneden perziken, voor garnering

verse munt, ter decoratie

Zie ook:

Methode van voorbereiden

Schil de perziken en snij ze in dunne plakjes. Bestrooi met poedersuiker en besprenkel met wijn. Na ongeveer drie uur laat je ze uitlekken.

Los de poedersuiker apart op in warm water, voeg de perziken toe en kook ze tot de siroop bindt.

Laat het afkoelen en voeg dan het citroensap toe. Giet het mengsel in een afgedekte braadpan die je in de vriezer zet.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Meng de compositie twee of drie keer, met een tussenpoos van ongeveer een half uur. Serveer het met perzikschijfjes en verse munt.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses