Honingdessert. Cake met anijs en kruidnagel

Honingdessert.  Cake met anijs en kruidnagel Tips voor het kweken van bloemen

Een van de taarten die velen aan hun kindertijd herinneren, is die met honingblaadjes en kruiden. Het is geschikt voor thee, als tussendoortje of als dessert na een familiemaaltijd.

Smaakvol en luchtig, deze cake kan een geweldig weekenddessert zijn. Het kost wat meer tijd om je voor te bereiden, maar het resultaat zal je zeker bevallen. Ook de kruiden die je kunt toevoegen zijn gezond.

Anijs stimuleert de afscheiding van de pancreas en de darmen en bevordert zo de spijsvertering. Kruidnagel heeft antimicrobiële eigenschappen, ze voorkomen de ontwikkeling van bacteriën die buikkrampen en diarree veroorzaken. Ze reguleren ook de bloedsuikerspiegel en verbeteren de gezondheid van de botten. Aan de andere kant wordt kaneel ook als een gezonde specerij beschouwd. In een evaluatie van Pharmacognosy Research werd naar verschillende onderzoeken naar kaneel gekeken en werd vastgesteld dat het antioxiderende, ontstekingsremmende, antidiabetische, antimicrobiële en kankerbestrijdende eigenschappen heeft.

ingrediënten

250 g honing

150 g boter

180 g suiker

500 g bloem

1 heel ei

2 eierdooiers

kaneel

1 mespunt gemalen anijs

1 mespunt gemalen kruidnagel

1,5 theelepel natriumbicarbonaat

80 ml melk

50 g walnoten

400 – 500 g edelsteen

sinaasappel likeur

Voor de crème:

500 ml melk

½ kopje suiker

10 eetlepels griesmeel

250 g ong

Voor het glazuur:

200 g pure chocolade

80 g boter

2-3 theelepels honing

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Meng honing met boter en suiker. Je laat ze op een laag vuur staan ​​tot ze het kookpunt bereiken. Opzij zetten.

Zeef de bloem, maak een ruimte in het midden en doe het ei, de dooiers, de kruiden en de bloem. Op het einde meng je de melk met de gehakte noten. Kneed nog eens vijf tot tien minuten en laat een uur gisten.

Doe het deeg in een met bakpapier beklede bakplaat en zet het een half uur in de voorverwarmde oven. Na afkoelen het deeg in drieën snijden.

Zet voor de room een ​​kopje melk opzij en kook de rest met een half kopje suiker. Meng de achtergehouden melk met het griesmeel en meng het mengsel door de gekookte melk. Blijf op laag vuur staan ​​tot het dikker wordt, onder voortdurend roeren met de garde. Voeg de boter een tijdje toe op kamertemperatuur.

Zie ook:

Leg het eerste stuk deeg op een bord, bestrijk het met sinaasappellikeur en bestrijk het met jam. Bedek met het tweede stuk, stroop het op en bestrijk het met room, en vervolgens met het laatste stuk. Ook deze siroop je.

Smelt voor het glazuur de in stukjes gebroken chocolade, samen met de boter en de honing. Homogeniseren, afkoelen en het glazuur erover gieten. Garneer met parelsuiker.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses