Hoeveel soorten pompoenen ken jij? We weten zeker dat je van sommige nog nooit hebt gehoord

Tips voor het kweken van bloemen

De ronde vorm en de oranje kleur zijn de aspecten die deze groente herkenbaar maken, maar zijn alle pompoenen hetzelfde? Hoeveel soorten pompoenen bestaan ​​er en hoeveel soorten kennen we?

De deuren van de zomer gaan nog niet eens dicht als die van de herfst meteen wagenwijd opengaan. Wanneer het nieuwe seizoen begint, ontkiemen er ook veel groenten en fruit uit de grond en aan de bomen. Deze kunnen worden gedefinieerd als een kenmerk van het huidige seizoen. Van alle groenten is dit een emblematisch voorbeeld De pompoen. Symbool van de herfst en gerelateerd aan , Pompoen is een groente die tot de pompoenfamilie behoort Cucurbitaceae.

We zijn gewend pompoenen te herkennen aan hun mooie oranje kleur, hun ronde vorm en hun zoetige smaak. Wordt veel gebruikt in de keuken als eetbaar voedsel en als siergroente, vooral als we pompoen gebruiken, aangezien we deze vaak op de toonbank aantreffen en al voorverpakt kopen. Niet iedereen weet echter dat de pompoen niet uniek is, maar Er zijn verschillende soorten pompoenen. Hoeveel soorten pompoenen zijn er? Hieronder staan ​​​​de bekendste soorten pompoenen en welke het meest bijzonder zijn.

Zijn alle pompoenen eetbaar?

Zoals we weten is er voor alle plantensoorten geen enkele soort die ze allemaal omvat, maar ze verschillen van elkaar ondanks dat ze tot dezelfde familie behoren. Hetzelfde geldt ook voor de pompoen, die als groente- of tuinproduct dezelfde eigenschap heeft, maar met totaal verschillende genres en variëteiten. Wat alle pompoenen echter gemeen hebben, zijn hun vele eigenschappen.

Pompoen bestaat namelijk voornamelijk uit vitamines, minerale zouten, magnesium, fosfor, kalium, koolhydraten, water en vele andere voedingsstoffen. Hoewel ze de meeste moleculen leveren die ons organisme nodig hebben, ze zijn niet allemaal eetbaar. Pompoenen die niet geschikt zijn om te eten zijn vaak pompoenen met een bitter en onverteerbaar vruchtvlees. Er zijn met name eetbare pompoenen op de markt, dus die welke in de keuken kunnen worden gebruikt en eetbaar, en sierpompoenen die daarentegen alleen nuttig zijn voor decoratie.

In dat laatste geval bevatten sierpompoenen een stof met een bittere smaak die bij inname gezondheidsrisico’s kan veroorzaken met klachten als buikpijn, braken en misselijkheid. Om deze reden is het altijd goed om ervoor te zorgen dat het ook op de markt is eetbare en sierpompoenen altijd duidelijk te onderscheiden zijn met een voedseletiket of dat het verschil expliciet wordt gemaakt. In ieder geval is het ook mogelijk om eetbare pompoen als versiering te gebruiken: verwijder gewoon het vruchtvlees en vries het in, want pompoen heeft geen problemen met langdurige opslag. Maar laten we het in detail bekijken hoeveel soorten pompoenen bestaan ​​er en welke we op tafel kunnen consumeren.

Hoeveel soorten pompoenen bestaan ​​er?

Pompoen bestaat uit ben 90 geslachten en ongeveer 500 soorten. Er zijn er zoveel als we ze als geheel beschouwen, maar het is ook waar dat de eetbare en dus de meest gecultiveerde soorten terug te voeren zijn op zo’n twintig soorten. Vanuit dit perspectief vertegenwoordigt pompoen het hoofdingrediënt van een verscheidenheid aan recepten, variërend van zoet tot hartig. Hoewel de binnenkant van pompoenen bijna altijd oranje is en de buitenste schil vaak groen, zijn er eigenlijk veel soorten die deze hebben vorm, kleur, smaak, smaak en zelfs het soort teelt totaal verschillend van elkaar.

Onder de bekendste pompoenvariëteiten, die gewaardeerd worden door de smaakpapillen, vinden we de Fijne pompoen, een soort pompoen met een groene schil, een enigszins afgeplatte ronde vorm en over het algemeen kleine afmetingen. Het vruchtvlees is zoet en heeft een zeer stevige consistentie en een heldergele kleur die overgaat in oranje. Het is meestal de favoriete pompoen in de keuken, omdat hij zeer veelzijdig te bereiden is. Vervolgens vinden we de Hokkaido-pompoen, ook gekend als Uchiki Kuri, die, zoals de naam al doet vermoeden, van Japanse oorsprong is. De afmetingen van deze pompoen zijn ook middelklein, met een gladde schil en de kleur van het vruchtvlees is zeer levendig en intens geeloranje, net zoals de smaak bijzonder zoet is.

Een andere bekende variëteit is Cucurbita Pepoof beter bekend onder de naam Spaghettipompoen. De spaghettipompoen, van Chinese oorsprong, heeft een feloranje vruchtvlees, maar bestaat uit filamenten die op spaghetti lijken, dus in deze zin is het erg vezelig. Het zoetige vruchtvlees wordt veel gebruikt bij de bereiding van originele gerechten. Vervolgens vinden we een pompoen die verschilt van de andere die de mal doorbreekt, namelijk de Patisson Blanche, beter bekend als Dit type pompoen is in feite zowel van binnen als van buiten wit met een vruchtvlees van dezelfde kleur en een afgeplatte maar kanten vorm die bijna op een wolk lijkt. In deze zin is wat deze naam volledig in herinnering brengt de Eden witte pompoeneen variëteit van Australische oorsprong met een witte schil met beige en groene strepen maar met een zeer smakelijk vruchtvlees en een intens oranje kleur.

Een originele pompoensoort is de Butternut Rugosa, met een langwerpige vorm die lijkt op een bel en een kleur die bijna op pindakaas lijkt, zoals de naam doet vermoeden. De kleur van de schil van deze pompoen, afkomstig uit de Verenigde Staten, varieert van beige tot oranje met tinten lichtgroen en geel. Het vruchtvlees is eveneens geeloranje, maar de smaak lijkt sterk op die van hazelnoten. Het volgt nauwlettend Trombetta-pompoen uit Albenga, met een langwerpige vorm die lijkt op een trompet en een lange courgette. In werkelijkheid heeft het de typische groene kleur van courgettes, maar binnenin is het vruchtvlees oranje, met een zoete en smakelijke smaak met een stevige en compacte consistentie.

De zeepompoen van Chioggia het is in plaats daarvan een pompoen met een atypische, zeer donkere kleur, met een ronde en afgeplatte vorm, maar zeer onregelmatig vergeleken met andere pompoenen. Het vruchtvlees is echter helderoranje en zeer zoet en smakelijk, en wordt ook veel gebruikt als vulling voor tortellini. Een van de pompoenvariëteiten die als behoorlijk waardevol wordt gedefinieerd, is de Amerikaanse pompoen, ook bekend onder de naam Po-vallei ronde pompoen. Het komt oorspronkelijk uit Mexico en heeft een gladde schil met tinten variërend van groen tot oranje en de vorm is zeer rond met een houtachtige knobbel. Wordt ook veel gebruikt bij het koken vanwege de veelzijdigheid en het zoete vruchtvlees, maar ook met een sterke smaak.

Ook al lijkt de naam misschien sprookjesachtig, de Assepoester pompoen is eigenlijk bekend onder de naam muskaatpompoen. Het is van Franse oorsprong en heeft een afgeplatte maar perfect ronde vorm, met getekende strepen en een zeer intense sinaasappel die bijna typerend is voor de collectieve verbeelding als we het over de pompoen hebben. Het vruchtvlees heeft dezelfde kleur en wordt vooral in de herfstperiode veel gebruikt als smaakmaker voor soepen. Daar Eysines Gallosa-pompoen het is in plaats daarvan een pompoen met een heel bijzonder uiterlijk, met gezwellen die een typische roze tint hebben. Het vruchtvlees is oranje en zeer compact, niet samengesteld uit filamenten, maar eerder stevig en zoet, en wordt gebruikt voor zowel soepen als veloutés.

Tenslotte vinden we twee soorten pompoenen die vaak als sierpompoenen worden gebruikt, zoals Pompoen porseleinen pop, oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten met een vrij kort leven. In feite is het al ongeveer tien jaar op de markt en heeft het de typische roze kleur van porselein, ook al is het vruchtvlees van binnen oranje en heel zoet. De andere variëteit is de Jack wees klein, of ‘kleine mandarijn’. Een pompoen gebruikt als decoratie met een feloranje kleur en werkelijk verfijnde ribben. Perfect voor het decoreren van kamers maar ook voor onze tafel. Een volwaardige Jack ‘O Lantern klaar voor Halloween.

Princess Roses