Hoe zich te ontdoen van de geur van voedsel in huis. Oplossing die ze vangt!

Hoe zich te ontdoen van de geur van voedsel in huis.  Oplossing die ze vangt! Tips voor het kweken van bloemen

Gebraad, gerechten met saus en zelfs een eenvoudige omelet zijn voedingsmiddelen die zelfs uren nadat ze bereid zijn een intens aroma in de keuken kunnen achterlaten. Daarom vertellen wij je wat je moet doen om van de etensgeur in huis af te komen!

Geuren van gekookt voedsel, vooral gefrituurd voedsel, kunnen in de keukenoppervlakken doordringen, wat betekent dat ze na verloop van tijd vrijkomen. Als de deuren bovendien niet goed gesloten zijn, kunnen ze zich door het hele huis verspreiden. Hoewel het onvermijdelijk is om de geur van voedsel te vermijden, vooral als je graag thuis kookt of eet, vertellen wij je hoe je er effectief vanaf kunt komen.

Open de ramen, maar houd de deur gesloten

Elke keer dat u kookt, is het noodzakelijk om minstens één keukenraam open te houden of de ventilator aan te zetten, vooral als u een open keuken heeft. In een dergelijke situatie wordt de ongewenste geur geabsorbeerd door tapijten, gordijnen, banken, kussens en andere oppervlakken, waardoor het moeilijker zal zijn om deze kwijt te raken, in tegenstelling tot in de gesloten keukensituatie. Als je een deur in de keuken hebt, zorg er dan voor dat deze tijdens het koken gesloten blijft.

Was de vaat onmiddellijk

Hoe langer het voedsel in de open lucht staat, hoe meer tijd de geur heeft om in de lucht te dringen. Was daarom onmiddellijk alle borden waarin je hebt gekookt en de vuile plekken af! Wat de frituurolie betreft: om de geur binnen te houden, dekt u de pan af met een deksel en laat u deze in een geventileerde ruimte staan.

Vangt geurmoleculen op

Naast de eerder genoemde maatregelen kun je als alternatief producten gebruiken die geurmoleculen opvangen. Ze bevatten chemische verbindingen, cyclodextrinen genaamd, die de geur letterlijk ‘vangen’ en neutraliseren. Een andere optie is actieve kool, die kan worden gebruikt met luchtreinigers.

Gebruik appelazijn

Een ander ingrediënt dat voedselgeuren effectief absorbeert, is appelciderazijn. Een van de methoden waarmee je tijdens het koken appelciderazijn in een open kom naast het fornuis kunt doen. Het is ideaal om het een paar uur of een nacht in de keuken te laten staan. Nadat je klaar bent met koken, giet je een half kopje azijn met een kopje water in een kleine pan en laat je het op laag tot middelhoog vuur gedurende 10-15 minuten sudderen. Het azijnzuur in de azijn werkt snel en neutraliseert geurtjes in huis!

Fotocredit: Shutterstock

Princess Roses