Hoe sla op de juiste manier te wassen. Hierdoor worden alle bacteriën geëlimineerd

salata verde Tips voor het kweken van bloemen

  • Hoe sla op de juiste manier te wassen
  • Hierdoor worden alle bacteriën geëlimineerd

Het goed wassen van groente is belangrijk om mogelijke onzuiverheden en bacteriën te verwijderen en de voedselveiligheid te garanderen. Meestal wordt het verpakt in de winkelschappen aangetroffen, en dit kan tot besmetting leiden.

Verpakte sla laat bacteriën groeien

Verzegelde slaverpakkingen houden vocht vast en creëren een omgeving die bevorderlijk is voor bacteriegroei. Bij gebrek aan voldoende luchtcirculatie en goede bewaaromstandigheden kunnen bacteriën gedijen.

Tijdens het productie-, verwerkings- en verpakkingsproces kan sla in eerste instantie besmet raken met bacteriën. Deze bacteriën kunnen worden opgehaald uit de bodem, het water of de apparatuur die in het productieproces wordt gebruikt.

Als verpakte sla niet op de juiste temperatuur wordt bewaard, vooral bij temperaturen hoger dan aanbevolen, kunnen bacteriën zich snel gaan vermenigvuldigen.

Als sla voor of na aankoop op de verkeerde manier wordt behandeld, zoals blootstelling aan hoge temperaturen of besmetting door contact met ander voedsel of besmette oppervlakken, kunnen bacteriën worden overgedragen en in aantal toenemen.

Hoe de salade goed te wassen

Haal de slablaadjes één voor één uit de verpakking en doe ze in een kom met koud water. Laat de slablaadjes een paar minuten in het water weken. Dit zal helpen om eventuele onzuiverheden of resten van de bladeren los te maken.

Beweeg de bladeren in het water voorzichtig om vuil en andere vreemde deeltjes te verwijderen. Nadat u de bladeren hebt geschud, gooit u het vuile water weg en vult u het bassin opnieuw met schoon, koel water. Spoel de bladeren meerdere keren af ​​in schoon, koud water en ververs het water tussen de spoelbeurten door, totdat het water helder en vrij van onzuiverheden blijft.

Nadat u klaar bent met het spoelen van de bladeren, laat u ze goed uitlekken om overtollig water te verwijderen. Je kunt een slacentrifuge gebruiken of de bladeren voorzichtig droogdeppen met een schone theedoek. Bewaar de sla na het wassen en drogen in een afgesloten bakje of zak in de koelkast om de versheid te behouden.

LEES OOK:

Princess Roses