Hoe maak je jam van witte druiven? Tips om vergeling en onaangename smaak te voorkomen

Hoe maak je jam van witte druiven? Tips om vergeling en onaangename smaak te voorkomen Tips voor het kweken van bloemen

Bewaar de beste druiven in potten die in de voorraadkast staan, gedurende de winter! Wij laten u zien hoe u eenvoudig witte druivenjam kunt bereiden!

In de mediterrane cultuur en in veel andere landen van de wereld staan ​​druiven bekend als de “koningin onder de vruchten” vanwege hun smaak, textuur en gunstige gezondheidseffecten. Druiven hebben namelijk een aantal speciale componenten die ze de status van superfood geven. Ze verminderen het risico op veel aandoeningen, zoals obesitas, verschillende soorten kanker, hartaandoeningen, hoge bloeddruk, cholesterol, allergieën en constipatie.

Ingrediënten voor acht potten

1 kg grote druiven, zonder schil en zaden

1 kg suiker

1-2 zakjes vanillesuiker

50 ml citroensap

500 ml water

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Bereidingswijze

Kies druiven met grote korrels, dikke schillen en compacte kernen. Maak de schil schoon en verwijder vervolgens de zaadjes met een tandenstoker, of je kunt ze laten staan ​​totdat ze naar de oppervlakte van de jam komen, wanneer ze gaar zijn, en ze dan verwijderen.

Je weegt de kern om een ​​kilogram te hebben. Combineer de basterdsuiker met het water en het citroensap en kook de siroop tot deze bindt. Voeg de druiven toe en zet de kom een ​​beetje opzij om het sap te laten ontsnappen.

Zie ook:

Zet de pan terug op middelhoog vuur en laat staan ​​totdat de siroop weer bindt. Voeg tegen het einde, net voordat je het vuur uitzet, de vanillesuiker toe.

Voordat het vuur wordt gedoofd, moet het fruit er vettig en glanzend uitzien en mag het niet te veel binden, anders wordt het geel en smaakt het naar gebrande suiker.

Verzamel het schuim en bedek de kom met een natte handdoek. Na afkoeling de jam in potten doen.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses