Hoe maak je de atletenmuffin die viraal ging op internet? Het recept veroverde iedereen

briose Tips voor het kweken van bloemen

  • Hoe maak je de atletenmuffin die viraal ging op internet?
  • Het recept veroverde iedereen

Een Noorse zwemmer zorgde voor hysterie op sociale media nadat hij het dessert plaatste dat hij bijna elke dag eet. Hij is aanwezig op de Olympische Spelen in Parijs en wist internetgebruikers niet te imponeren met de manier waarop hij zwemt, maar met de manier waarop hij eet. Om muffins te bereiden, vindt u hieronder het recept.

Henrik Christiansen is aanwezig op de Olympische Spelen in Parijs waar hij zijn best zal doen om een ​​medaille voor Noorwegen te bemachtigen. De marathonzwemmer is populair op sociale media nadat hij verschillende clips heeft geplaatst waarin hij zijn passie voor chocolademuffins laat zien.

Hij is een zelfbenoemde ‘muffinman’ en bewijst hoeveel hij van dit dessert houdt. Van een wandeling door het dorp met muffins in de hand, tot de indrukwekkende zonsondergangen in Parijs met een muffin aan je zijde, de sporter is een echte fan.

Om het toetje van de atleet te bereiden, heb je een paar ingrediënten en tijd in de keuken nodig. Het resultaat zal heerlijk zijn.

ingrediënten

  • 1 stokje (8 eetlepels) ongezouten boter,
  • 1/2 kopje canola-olie of plantaardige olie
  • 1 kopje suiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 3 eieren
  • 100 gram instant chocoladepudding
  • 1 1/2 kopjes bloem
  • 1/2 kopje donkere cacaopoeder
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 3/4 theelepel fijn zout
  • 1 kopje room
  • 1/3 kopjes opgeklopte melk
  • 1 1/2 kopjes halfzoete chocoladestukjes

Room

  • 400 ml gezoete gecondenseerde melk
  • 1 1/4 kopjes pure chocoladestukjes
  • 1/4 theelepel puur vanille-extract

Methode van voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Je hebt 6 muffinvormen nodig, waarop je bakpapier gebruikt.

Klop in een grote kom de boter, suiker en canola-olie tot het licht en romig is. Voeg het vanille-extract toe en klop tot een gladde massa.

Voeg de eieren één voor één toe en klop tot alles gemengd is, dan ga je verder met de pudding.

Meng in een aparte kom de bloem, baksoda, bakpoeder, zout en cacaopoeder om er zeker van te zijn dat er geen klontjes ontstaan.

Voeg op lage snelheid de droge ingrediënten in twee porties toe aan het botermengsel, afgewisseld met de room. Klop tot alles gemengd is en er geen sporen van bloem meer zichtbaar zijn. Klop vervolgens de opgeklopte melk erdoor tot een gladde massa. Voeg ook de chocoladestukjes toe aan het beslag.

Doe het beslag in muffinvormpjes bekleed met bakpapier. Je kunt er voor het bakken wat chocoladestukjes bovenop doen.

Zet de muffins 5 minuten in de oven op 200 graden Celsius, laat ze daarna in de oven staan ​​en verlaag de temperatuur naar 160 graden gedurende ongeveer 20 minuten of tot een tandenstoker er schoon uit het midden komt.

Geniet zoals het is of voeg room toe. Om het te bereiden, moet je de pure chocolade en de gecondenseerde melk in een kleine pan doen.

Zet op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren tot de vlokken smelten. Roer het vanille-extract erdoor en giet de ganache in een spuitzak.

Verwijder met een mes een rond gedeelte op ongeveer 2,5 cm van het midden van elke muffin. Schep wat van de room in elk muffingaatje en dan zijn ze klaar om te eten.

Princess Roses