Hoe kweeperenjam te maken. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig

Hoe kweeperenjam te maken. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig Tips voor het kweken van bloemen

Als kruisbessen niet tot je favoriete fruitsoorten behoren, maak er dan jam van! Je kunt ze niet alleen de hele winter bewaren, maar ze kunnen ook de perfecte vulling zijn voor taarten, muffins en broodjes.

Omdat ze rijk zijn aan vezels, kunnen meloenen goed passen in een afslankdieet. Je kunt ze koken of in de oven bereiden. Ze hebben ook antioxiderende eigenschappen, wat betekent dat ze je beschermen tegen de effecten van vrije radicalen, waardoor kanker wordt voorkomen. Omdat ze veel vitamine C bevatten, zijn ze ideaal geraspt in fruitsalades voor degenen die hun immuunsysteem willen versterken. Vers kweeperensap reguleert de spijsvertering en heeft een antiseptische rol. Ze zijn ook goed voor bloedarmoede, cardiorespiratoire of gastro-intestinale aandoeningen.

Als u een hoog cholesterolgehalte heeft, kan één kweepeer per dag gedurende een maand helpen de waarden van dit vet in het bloed te reguleren. Als u echter geen kweeperen vers, maar niet gekookt of gebakken wilt eten, raden wij u aan ze in de vorm van jam te consumeren. Hieronder presenteren wij u het recept!

Ingrediënten voor zes potten

1 kg suiker

600 g kattendarm

500 ml water

500 ml citroensap

vanille suiker

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Bereidingswijze

Meng de suiker met water en citroensap en zet op middelhoog vuur tot de suiker smelt en de siroop bindt.

Schil de goed gerijpte gaspeldoorn en snijd ze in plakjes of rasp ze, naar eigen voorkeur, tot het harde gedeelte, met zaadjes.

Op het einde weeg je de blikjes af tot 600 gram en doe je ze meteen in de hete siroop. Kook tot de kweeperen zacht zijn.

Zie ook:

Wanneer de blikjes drijven en een glanzend uiterlijk krijgen, verwijdert u de jam, anders wordt deze donkerder van kleur. Dek af met een natte handdoek en doe het na afkoelen in potten.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses