Hoe knoflook schoon te maken om allicine te activeren en gezond te zijn

Hoe knoflook schoon te maken om allicine te activeren en gezond te zijn Tips voor het kweken van bloemen

Knoflook mag niet ontbreken in je dieet. Het is gunstig voor het reinigen van de bloedvaten, het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid en het elimineren en bestrijden van kankercellen. Om te profiteren van de effecten die het produceert, moet je weten hoe je het moet consumeren!

In de loop van de tijd heeft knoflook bewezen meer te zijn dan alleen een culinair kruid. Verrijkt met polyfenolen en organozwavelverbindingen is het een bondgenoot geworden bij de preventie van ziekten. Talrijke onderzoeken ondersteunen de voordelen van knoflook bij de bestrijding van hart- en vaatziekten, diabetes, stofwisselingsstoornissen en zelfs kanker. De antioxiderende, ontstekingsremmende en vetverminderende eigenschappen maken het onmisbaar in de dagelijkse voeding.

Knoflook werd in de oudheid medicinaal gebruikt om verschillende kwalen te behandelen, maar tegenwoordig heeft het de aandacht van kruidkundigen getrokken vanwege zijn indrukwekkende bioactieve eigenschappen. Verbindingen zoals allicine, ajoene en saponinen zijn verantwoordelijk voor de therapeutische effecten, antioxiderende, ontstekingsremmende en anticarcinogene werking. Lopend onderzoek probeert het beste uit knoflook te halen.

Zo gebruik je knoflook om effectief te zijn!

Om te worden geactiveerd, moet knoflook worden geplet. Het pletten van knoflook activeert verschillende stoffen die bijdragen aan het maximale voedingspotentieel. Eén van de stoffen is allicine, een zwavelverbinding die ontstaat als verse knoflook wordt geplet of gehakt. Allicine staat bekend om zijn antioxiderende, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen.

Zie ook:

Een andere heilzame stof in knoflook is diallyldisulfide, een metaboliet van allicine, die ontstaat wanneer het wordt afgebroken en die antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. S-allylcysteïne is een andere metaboliet van allicine die in verband is gebracht met antioxiderende en ontstekingsremmende effecten.

Al deze actieve verbindingen zijn verantwoordelijk voor veel van de gezondheidsvoordelen die verband houden met de consumptie van knoflook, zoals het vermogen tot antioxidanten, vermindering van oxidatieve stress en lipidenverlagende effecten.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

De manier waarop knoflook wordt bereid, kan de hoeveelheid en beschikbaarheid van deze verbindingen beïnvloeden. Het pletten ervan vóór consumptie kan de therapeutische effecten en gezondheidsvoordelen helpen maximaliseren.

FOTO: Pixabay

Princess Roses