Hoe je je lichaam kunt ontgiften met een eenvoudig kruid. Het kan op vele manieren worden geconsumeerd en heeft wonderbaarlijke effecten

smoothie fructe Tips voor het kweken van bloemen

  • Hoe je je lichaam kunt ontgiften met een eenvoudig kruid
  • Het kan op vele manieren worden geconsumeerd en heeft wonderbaarlijke effecten

Een eenvoudige plant in de tuin helpt je je lichaam te ontgiften. Nasturtium officinale, ook wel waterkers genoemd, is een plant met eetbare bladeren en gele of witte bloemen. Het wordt zowel in de keuken als in de geneeskunde gebruikt vanwege zijn nutritionele en geneeskrachtige eigenschappen.

Welke gunstige eigenschappen heeft de plant?

Vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten kan waterkers helpen vrije radicalen te neutraliseren en het lichaam te ontgiften. Regelmatige consumptie van dit kruid kan helpen de gezondheid van de lever en andere organen die betrokken zijn bij de ontgifting van het lichaam te behouden.

Nasturtium officinale is rijk aan essentiële vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, vitamine K, vitamine A, calcium, ijzer en antioxidanten. Het consumeren van dit kruid kan de algehele gezondheid helpen verbeteren en het immuunsysteem versterken.

Het is een rijke bron van vitamine A, die essentieel is voor de gezondheid van de ogen. Het consumeren van dit kruid kan helpen een gezond gezichtsvermogen te behouden en het risico op leeftijdsgebonden oogaandoeningen zoals maculaire degeneratie te verminderen.

Het eten van de bladeren en stengels van Nasturtium officinale kan de spijsvertering helpen stimuleren en maag-darmklachten verminderen. Dit kruid kan ook ontstekingsremmende eigenschappen hebben om ontstekingen in het spijsverteringskanaal te helpen verminderen.

Het heeft slijmoplossend en ontstekingsremmende eigenschappen om congestie en ontstekingen in de luchtwegen te helpen verminderen. Het eten van dit kruid of het inademen van de dampen kan de symptomen helpen verlichten die gepaard gaan met aandoeningen aan de luchtwegen, zoals hoesten en verkoudheid.

Hoe waterkers te consumeren

Nasturtium officinale kan op veel manieren worden gegeten en alle delen van de plant zijn eetbaar, inclusief de bladeren, stengels en bloemen. Het kan worden verwerkt in diverse heerlijke gerechten, voor extra frisheid en voedingsstoffen. Ze voegen een licht pikante en knapperige smaak toe aan salades.

of Nasturtium officinale bloemen kunnen worden gebruikt als decoratieve garnering op diverse gerechten zoals soepen, visgerechten of gegrilde groenten.

Je kunt er een heerlijke en gezonde pesto van maken. Doe de bladeren in de blender samen met olijfolie, noten of zaden, knoflook en kaas en mix tot je een gladde pasta krijgt.

Voeg fijngehakte bladeren van Nasturtium officinale toe aan taarten of quiches voor een interessante smaak en extra voedingsstoffen.

De bladeren en bloemen van Nasturtium officinale kunnen worden gebruikt om een ​​en vol antioxidanten te bereiden. Laat de bladeren en bloemen een paar minuten in heet water trekken en zeef dan.

Nasturtium officinale-zaden kunnen worden gebruikt om een ​​pittige en aromatische specerij te maken. Rol de gedroogde zaden door een mengsel van zout en andere kruiden en gebruik ze om diverse gerechten op smaak te brengen.

LEES OOK:

Princess Roses